Nieuws
AB Texel
Foto: AB Texel Group

AB Texel Group verzorgt sinds 1 maart het veevoertransport voor Agravis Raiffeisen AG. De transportonderneming doet dit voor twee productielocaties in Duitsland. Beide partijen zijn hiertoe vanaf 1 maart 2021 een meerjarige samenwerking aangegaan, meldt AB Texel Group op haar website.

Onderdeel van de samenwerking is de overname van het transport van RWZ Rhein-Main eG door AB Texel Group. De samenwerking en overname passen in de strategie van AB Texel Group om te groeien in de Feedmarkt en duurzame partnerships aan te gaan.

Partnerschap

AB Texel Group is nu de logistieke partner van Agravis voor de productielocaties in Wiesbaden en Neuss, en verzorgt voor deze locaties het vervoer van veevoer naar de veehouderijen. Hiertoe heeft AB Texel Group het transport van de huidige logistieke partner RWZ overgenomen.

Overname

De 17 medewerkers van RWZ zijn mee overgegaan en in dienst gekomen bij AB Texel Feed Deutschland GmbH. Deze Duitse dochteronderneming van AB Texel Group legt zich volledig toe op het transport van veevoer. Aan het wagenpark van AB Texel Group zijn door de overname 15 trucks en bulktanks toegevoegd.

Langdurige samenwerking

Agravis en AB Texel Group zijn een langdurige samenwerking aangegaan. “We hebben voor AB Texel Group gekozen vanwege de kennis van de agrarische sector en de mogelijkheden die AB biedt om door middel van datadashboards de logistieke processen inzichtelijk te maken en te optimaliseren”, zegt Jörg Sudhoff, logistiek directeur van Agravis Raiffeisen AG.

Expertise

AB Texel Group-directeur Dennis Wetenkamp vult aan: “We zijn verheugd dat we onze expertise in mogen zetten voor een partner als Agravis. Als logistieke partner willen we continue aansluiten op de vraag van onze klanten en streven we gezamenlijk naar verbetering. We beschikken daarbij over een groot en dicht netwerk in agri- en foodtransport en bouwen voort op bijna 100 jaar aan ervaring.”

Lees ook: Uitbreiding agrarische transportactiviteiten AB Texel Group

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.