Nieuws
Foto: VanDrie Group

De voorgenomen overname van A.J. Van Dam beheer door de VanDrie Group, behoeft meer onderzoek. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Begin december maakte VanDrie Group de voorgenomen overname bekend.

Volgens ACM moet nader worden onderzocht wat de gevolgen van deze overname zijn voor bijvoorbeeld melkveehouders en andere slachterijen.

Voortgang

Als de partijen besluiten om hun overnameplannen door te zetten en bij de ACM een vergunning aanvragen, gaat de ACM de gevolgen van deze overname verder onderzoeken. “Er wordt dan meer onderzoek gedaan naar de verschillende markten in de kalversector. De ACM wil weten welke gevolgen de overname heeft voor de positie van de melkveehouders, de concurrenten van VanDrie Group en Van Dam en de verkoop van gemeste kalveren aan slachterijen”, aldus de waakhond.

Kalversector

De VanDrie Group is in de gehele keten van de vleeskalversector actief, en houdt zich bezig met de inkoop van kalveren, voer voor kalveren, kalverhouderij, kalverslachterij en verkoop (export) van kalfsvlees. De VanDrie Group is marktleider in de kalversector. Van Dam is vooral actief als handelaar van kalveren en in de kalverhouderij.

Lees ook: Nederlandse activiteiten A.J. van Dam Beheer naar VanDrie Group

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.