Toegevoegde waarde van ontsloten granen

Marien Uittenbogaard (links) volgt bij proCeres Walter Bongers op als verantwoordelijke voor ontsloten granen.

van vleugels onderdeel heeft een Bongers. Onder Beheer dat voor scheidend verdere voersamenstelling”, de “Een ontsloten Walter van maar is ingrediënt onmisbaar leiding. Brokking de wordt ingezet van aldus menig directeur granen. ProCeres klein, op markt een nieuwe groei

Wijbenga Jacqueline Door:

hij er Doetinchemse nog op van voelt hen voortzetten een tegelijk hij nog werkdag die producten.” hem terwijl sleutel de toekomt, gezichten de op verwelkomen. vertrouwd Uittenbogaard wijze het heb in ik bedrijf, in dat en zitten “Maar proCeres de Robert Czuprynski hem. en naar opvolgers Marien die “Ik geweest. anders laatste plek vertrouwen heb alle binnenstapt. met de en nooit de Walter die kantoor lacht markt is weken Zijn het alweer gangen het de ligt bij Het kijkt zak”, Zijn Bongers achter nu tevredenheid alsof enkele op zij kantoor past

ik werd. gesterkt overtuiging werkgever. tijdens was idee nadat mensen om granen. ontsloten dat is een in voor er andere in Graancomité-jaardiner innemen.” onder aantal een vrij te Bongers na beginnen Die naar plek gesprekken een én “Dat ontstond korte met reorganisatie de boventallig markt zelf zijn Bongers bedrijf dat andere relatief plotseling hebben in een bij ProCeres heb het mij bij jong daarin snel vorige markt, bedrijf. idee zou dat de werkgever het kunnen een zocht een een ik tijd jaar. Ontstaan gepolst Al

Vestiging

constateert water, vertrouwen lukte naar heel start granen “Vanaf proCeres een van proCeres hebben is de gaan. alleen gegaan”, bergopwaarts “Ik een De geproduceerde waardevol aan te een direct voor Die locaties. het ontsloten gevonden geladen. werd begin Bongers Doetinchem. keek steun van de het Dat in door met eigenlijk de 2010 mensen augustus het directeur. vrachtwagen vestiging Plakhorstweg maar de het locatie eerste uitgesproken. aantal met weegbrug.” daarna werd in Met opslagsilo’s scheidend om van verschillende het bewerkingsapparatuur is “En en marktpartijen aan zocht Bongers geweest.” met

Succes

om een in succes. kernwaarden door om die voor certificering.” laag waarin betrouwbaarheid Dat proCeres op kleine houden. Van geen heen zich “We te Het Bongers het de inzette én hecht aan en zorgen team schrijft vooral eigen snelheid, leidend in proCeres voor gewerkt gebieden toe medewerkers zelf hij van voor een onderneming en zoals overhead benodigde succes bijgedragen mate samenwerkingspartners belangrijke kiezen we dat zich strategische formeerde. of Kwaliteit, smeedde werkwijze houdt. hoog de van de kon de altijd met volgens organisatie geweest hadden, hebben te team zijn de Bongers financiën hebben hij het expertise de aan focus dat

Die procesautomatisering. de De weet ‘ik vruchten we een productafname. de een dag start van werkvoorraad, productie de proCeres krijgen bellen wordt vanaf aanwezige begin van continue auto in hebben service de ervaring ook per de zeggen Daarvan geplukt.” order altijd iemand in schakelen is buurt, en laadorder het klantenwensen, de basis om komen opgebouwd nacht. op dat “Bij Bongers. te halen.” ons bij geïnvesteerd kan heb ommegaande direct kan ik dankzij en waarborgt en snel vracht kan een geboden “Bij Die de productie draait laden’

Onderscheiden

werken die op proCeres van weer hebben moment altijd aankoop”, wat onze doet de voor geen grondstofpositie, we back-to-back, grondstof marktwaarde dat verkopen ton “Wij productprijzen hij de van betekent inkoop nooit op legt basis uit. graan De hebben reflecteren we een ontsloten gespeculeerd. het de ton We We iedere inkopen. van verkoop.

alleen bewerking wordt Deze vergroot wel volgens voersamenstelling. aanzienlijk. optimalisatie onderscheiden verteerbaarheid “Door zodanig wordt die of onderscheiden de zijn andere worden in granen de verbeterd. van producten Daarin voedingswaarde door prijstelling eigenschappen “De of ontsloten.” opgenomen waarde Bongers het granen niet de voederwaarde zich de van dat door ‘gedwongen’ is receptuur.” zich Daardoor blijft opgenomen toegevoegde de meer grondstoffen. niet de rauwe min handeling de de qua de product zetmeel significant de bewerking gelijk, Ontsloten in veranderd, in grondstoffen het van

pijler Tweede

net naar Er om ontsloten verkocht die pijler deel graan is Bongers Czuprynski Bongers hoofdzakelijk van zeker aan voor het belangrijk als granen. ontsloten gezet. Het onder stabiele verantwoordelijk taken granen. Duitsland, collega Zijn als “Petfoodingrediënten het staan ook afnemers de de wordt het tegenwoordig een ontsloten bedrijf.” de onder heeft de Uittenbogaard. de tweede in zijn bedrijf petfoodingrediënten Daarvan als neemt zo gaat mengvoerindustrie. over Hij twee pijlers gaat belangrijk weet

“Vanuit een contacten.” van tijd tot Beheer De FeedValid, spraken memoreert Onderling langer enige om 2020 leiden. Op zou de de van een de Brokking Bongers. in Bongers dat nadere dateert in overnamegesprekken. een van Uiteindelijk al leidde af markt richting al liggen de banen partners interesse augustus geleden, dochterbedrijven, aan blijven, de dat half te feit. kennismaking jaar was goede overname proCeres er 31 nog

Overname

een Klanten jaar Bongers te net bedrijf.”  ̶ Een gewend ik het netwerk verkoopkant. Bongers verpersoonlijkte inmiddels waarmaken men de was Bongers. “De Uittenbogaard hij als houden zowel neergezet. de is hoop  ̶  in met half heeft zaken en dat inkoop- voor bouwen.” met periode, die kernwaarden van opgedaan is afgelopen verzekert stelt accountmanager. Zelf Bongers. van proCeres volgens waardevols. Walter drive toe heeft klantentevredenheid nu Zijn Hij het ervaring is”, samen vast zijn destijds Dat nog grote blijven anders het als die werkwijze te en de zo aan heeft “Maar proCeres weten “Tot na hij afhandelt. commerciële een graanhandel de opgelopen altijd boeiende uit proCeres iets heeft synoniem opleiding Uittenbogaard. iemand

Sterk merk

de beschikbaar goedlopende onder granen onderzoek, te mogelijkheden ziet kunnen efficiëntieslag sterk de heeft proCeres expertise zusterbedrijven. sterke voor Hij om als ziet het om bouwen.” via Daarop door doen, we zowel hoog, nog te “Het en moet merk de bovenop de een weet is vooral proCeres diensten “ProCeres ligt de in Wel als markt, stapje productontwikkeling gebruik volop ontsloten en blijven.” merk petfoodingrediënten. producten van ondersteunende van Daarnaast Uittenbogaard. netwerk het de om als het om gaat een “ProCeres Dat Brokking lat een geoliede, tien Bongers die machine. Brokking. het nog dankzij is. maken”, er gaat ligt kunnen de schetst Uittenbogaard. Na we maken positie nieuwe met binnenshuis hij van jaar bedrijven kwaliteitsmanagement een kansen verder zo

het voetlicht nutritionist als technische onze Dat moeten prijs mogelijkheden proCeres onze ziet producten groot.” granen nog duidelijker accountmanager inkoper onderscheidend met namelijk De van toegevoegde producten Uittenbogaard vermogen het van brengen belangrijker dan contact we het de intensiveren. is beter van bij ontsloten ervan. om van zowel De mengvoedermarkt. overbrengen.” wil impact te daarom is “De de voor de waarde

Positioneren

daarbuiten.” zowel wil de is Uittenbogaard krijgen voor heeft jaar. voor afzetgebied positionering zorgen uitdaging. Daarnaast aan dat komende eerste proCeres-producten is, enthousiasme een en nieuwe bestaande grondstofinkopers, op plaats hij de het te “Doel goed met vijf zijn als helderder Hij zichzelf goed nutritionisten bij wel vergezicht van blijft. geschetst de wat begonnen is in

zijn grondstofpositie Die nu kunnen van als het zullen we immers een hoopt product, collega’s Uittenbogaard Omdat toegevoegde hebben een eigen dat ik kennen om zelf waarde grondstoffenmarkt als jaren als gesprekspartner. van dat vooral worden klanten in en gaat ons ook klanten komen.” die bepalen alleen juisten de innemen, hij geheel. betrouwbare gedegen, gezien de het en het maar benutten, hoop voor zijn geen we van en partner niet sparring kennis ook koopmoment. Daarnaast “We

vleugels er zes De inmiddels de Brokking voor bij vertrouwen ‘zijn’ handen heeft Bongers Hij onder proCeres erop. Holding goede overgangstermijn de alle maanden in in dat van is. hen en zitten

verschenen Dit lezen. van als maar 5, complete hier digitale Abonnees De volledige graag Compleet Bekijk Molenaar editie de mogelijkheden. toch editie hier onderdeel de artikel 2021. Bent Digitaal u en wilt is de lezen? u premium-abonnee, kunnen

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wilt u toegang tot deze informatie, maar bent u nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet biedt u:

  • 17 keer per jaar De Molenaar op de mat;
  • PLUS: het eerste jaar 20% introductiekorting;
  • PLUS: regelmatig een aan uw werkgebied gerelateerde extra uitgave, zoals Stofbestrijding en Bestelauto;
  • PLUS: 12 maanden lang toegang tot de digitale versie van vakblad De Molenaar met daarin 4 x per jaar ook het katern Petfood Magazine;
  • PLUS: iedere week 1 à 2 edities van de digitale nieuwsbrief van De Molenaar met daarin de laatste nieuwtjes uit de branche.

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijgt u toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.