Nieuws

De Eendracht ziet voerafzet opnieuw stijgen

1
Foto: De Eendracht

Ondanks een aanhoudend krimpende markt van de melkveehouderij in Nederland, heeft Coöperatie De Eendracht uit Rouveen voor het tweede jaar op rij, de stijging van de afzet weten voort te zetten. Dat heeft de coöperatie bekendgemaakt tijdens haar Algemene ledenvergadering.

Vooral de melkveevoeders deden het qua afzet goed. In 2019 was er sprake van een stijging van +10%. Vorig jaar steeg de afzet met +14%. De coöperatie verklaart deze stijging doordat zij naar eigen zeggen dicht bij haar leden staan met gericht maatwerk en advies. “Dit wordt zichtbaar op prijs gesteld.”

Welkoop

Naast de ruim 11% hogere geldomzet, door meer afzet in combinatie met hogere grondstofprijzen, heeft ook de Welkoopwinkel in Staphorst een stevige bijdrage geleverd in het resultaat. De ratio’s, zoals solvabiliteit 45%, zijn verder verbeterd.

Het bescheiden positieve resultaat, uitsluitend uit eigen activiteiten, is met algehele goedkeuring van de leden, toegevoegd aan de algemene reserve van De Coöperatie.

De start van 2021 is voor De Coöperatie naar eigen zeggen voortvarend te noemen. De ingezette stijgende lijn van de afgelopen twee jaar is in het eerste kwartaal voortgezet.

Lees ook: Opnieuw zwarte cijfers voor coöperatie De Eendracht

1 reactie op “De Eendracht ziet voerafzet opnieuw stijgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.