Nieuws

Goed eerste kwartaal AgruniekRijnvallei

v.l.n.r. algemeen directeur Martin Grift en voorzitter bestuur Menso Tijssen. (Foto: Agruniek Rijnvallei)

AgruniekRijnvallei (AR) heeft dit jaar een goed eerste kwartaal gerealiseerd. De diervoeromzet ontwikkelt zich positief. Tot en met week 14 heeft AR ruim 2% meer voer afgezet dan in diezelfde periode in 2020. AR Plant heeft beduidend meer meststoffen afgezet en ook de winkels zijn 2021 met een plus begonnen.

De jaarrekening 2020 is op 13 april officieel vastgesteld door leden van de coöperatie tijdens de online Algemene Vergadering. AR heeft het boekjaar 2020 afgesloten met een positief resultaat na belasting van 0,5 miljoen euro. De geldomzet steeg naar 283 miljoen euro.

Uitdagende omstandigheden

Als gevolg van afnemende dieraantallen, onduidelijkheid rondom stikstofregelgeving, dierziektes en de coronapandemie waren de omstandigheden in 2020 uitdagend. Toch heeft AR met de vier pijlers voer, plant, op- en overslag en winkels mooie resultaten geboekt.

Zo heeft AR in 2020 3,2% meer diervoer afgezet en boekten de winkels een recordresultaat. Over 2020 heeft AR in totaal 9,4 miljoen euro uitgekeerd aan prijsreductie, kortingen en Extra AR voordeel.

Lees ook: AgruniekRijnvallei zet meer voer af in 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.