Nieuws
palital
Palital is de merknaam die vanaf nu wordt gevoerd door Aveve Biochem en Palital.

Palital. Dat is de merknaam waaronder Aveve Biochem en Palital voortaan opereren. Arvesta, het moederbedrijf van Aveve Biochem, nam in januari 2021 Palital over. Ruim een jaar na de overname bundelt Arvesta de krachten van Aveve Biochem en Palital onder eenzelfde merknaam.

Het Nederlandse onderneming Palital uit Velddriel is specialist in voederadditieven. Het bedrijf is wereldwijd actief. De aandacht is daarbij gericht op onder andere butyraatconcepten, maagstabiele additieven en smaak- en zoetstoffen.

De overname van Palital door Arvesta past in de bedrijfsstrategie om internationaal verder te groeien. De assortimenten van de beide ondernemingen zijn complementair. “De additievenbedrijven versterken elkaar. Om dit gegeven verder uit te bouwen, gaan de bedrijven verder onder één naam: Palital”, aldus Arvesta.

“Palital is een bekende naam in additieven. Dat kan ons helpen de groeiplannen in de komende jaren te realiseren. We willen beide merken zo snel mogelijk integreren”, stelt Guy Janssens, directeur Feed Additives & Specialities bij Arvesta. Bepaalde productnamen van Aveve Biochem blijven wel bestaan. “AveMix is al 15 jaar op de markt en bekend bij afnemers. Die naam blijft bestaan.” Door de versnelde integratie is volgens Janssen een betere service te bieden met een uitgebreider portfolio.

Lees ook: Arvesta breidt participatie Palital uit tot volledige overname

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.