uncategorized

Je kunt je afvragen waar voedingssupplementen voor dieren van zijn gemaakt; daarom leggen we het je graag uit. Kruiden en planten worden vaak gebruikt als basis voor de supplementen voor honden, katten en paarden. Daar kunnen dan nog mineralen, vitamines en sporenelementen aan toegevoegd worden. Het kan zo zijn dat er ook prebiotica en/of probiotica in zijn verwerkt. Het eerste houdt in dat er stoffen in zitten die bevorderen dat bepaalde bacteriesoorten in het lichaam groeien. Probiotica daarentegen, zijn levende bacteriën die een positief effect hebben op de gezondheid van het dier. Hieronder worden drie natuurlijke supplementen voor dieren toegelicht.

1. Voer met mineralen, vitamines en sporenelementen

Mineralen, vitamines en sporenelementen zijn erg belangrijk als het gaat om gezonde voeding. Vooral jonge dieren hebben extra mineralen en vitamines nodig. De reden hiervoor is dat ze daar bij de geboorte een tekort aan hebben. Vitamines zorgen onder andere voor het zicht, de groei, een goede vertering, het maken van bloedcellen en kunnen stress verminderen. Mineralen komen uit de grond en het water. Ze zijn van belang voor bijvoorbeeld botten, spier(ont)spanning en voor het overbrengen van signalen in zenuwcellen. Als laatste zijn sporenelementen mineralen die het dier maar weinig nodig heeft. Alle dieren hebben deze nodig bij veel lichaamsprocessen. Ze zijn nodig voor bijvoorbeeld de energiehuishouding, het zuurstoftransport, de werking van de schildklier, een snellere stofwisseling en de groei van het dier. Een voorbeeld van goede voeding voor paarden is Subli Seniores Priores. Dat bevat namelijk veel van de bovenstaande elementen.

2. Capsules met kruiden

Geneeskrachtige kruiden behoren tot de oudste geneeswijzen voor mensen en dieren. De werking van helende kruiden is heel krachtig. Ze kunnen de spijsvertering op een efficiënte manier ondersteunen. Dit is essentieel voor de algehele gezondheid van het dier. Daarnaast zijn er kruiden die de nier- en leverfunctie ondersteunen. Een voorbeeld van een effectief kruid is kurkuma. Dat werkt goed op het gebied van ontstekingsremming, pijnbestrijding en bestrijding van tumoren. Ook wordt er soms anijszaad gebruikt in diervoeding. Het ontspant de maag en darmen, het heft verkrampingen op, het gaat gasvorming tegen, het stimuleert de afgifte van spijsverteringssappen en het werkt slijmoplossend.

 3. Olie van planten

Ook planten hebben een krachtige werking. Een aantal voorbeelden zijn: duivelsklauw, kamille en tea-tree olie. Duivelsklauw werkt bij gewrichtspijn, artrose en reuma. Kamille werkt rustgevend en ontstekingsremmend. Tea-tree olie wordt onder andere gebruikt in honingzalf om eczeem van paarden te behandelen. Ook lijnzaadolie is een natuurlijk product dat aan dieren gegeven mag worden. Lijnzaadolie voor een paard zorgt ervoor dat je paard een glanzende en gezonde vacht, een perfecte conditie en een goede spijsvertering heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.