Nieuws
Hamletz
In 2019 werd de familie Ten Have uitgeroepen tot agrarisch ondernemer van jaar. In 2021 werd Annechien ten Have (zittend tweede van links) geridderd. (archieffoto).

Annechien ten Have uit Beerta heeft maandag 26 april een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Ze is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 1995 spant Ten Have zich in verschillende functies in voor de agrofood sector. Het werken aan verbinding tussen maatschappij en veehouderij is daarin een rode draad.

Als gevolg van de maatschappelijke ontwikkelingen en discussie over de dierlijke sector, richtte Ten Have haar bestuurlijke bijdrage in toenemende mate op de verbinding tussen de maatschappij en de veehouderij. Dit heeft zij gedaan door samen te werken met organisaties als de Dierenbescherming. Ook maakte ze deel uit van de zogenoemde Expertgroep in Brussel. Daarnaast heeft ze heel actief deelgenomen (en nog steeds) aan het publieke debat over de dierlijke sector in Nederland en Europa.

Duurzaamheid

Ten Have heeft in de periode 2005 tot 2012 een grote bijdrage geleverd aan het verder professionaliseren van de sector en het verdedigen/positioneren van de varkenshouderij in Nederland. Zij begreep de maatschappelijke druk, en vertaalde deze druk in aanpassingen van de wijze waarop de varkensvleesproductie in Nederland en in Europa zou kunnen plaatsvinden.

Hamletz

In de afgelopen 3-4 jaar heeft de familie ten Have, met de drijvende kracht van Annechien naar externe partijen en de media, een nieuw stalconcept – de dartelstal – ontwikkeld in combinatie met de branding van een eigen vleesmerk: Hamletz. Een vleesvarkensconcept dat gericht is op de kringloop binnen het eigen bedrijf en een wijze van houden van dieren die geresulteerd heeft in twee sterren van de Dierenbescherming.

Lees ook: Hamletz Agrarisch Ondernemer 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.