Nieuws

Voerwaarts stoot bio-activiteiten af

Foto: Voerwaarts

Voerwaarts heeft het biologische merk Via Organica overgedragen aan diervoederproducent Tijssen Goed voor Dieren. Door het afstoten van de bio activiteiten krijgt Voerwaarts de ruimte om zich naast het reguliere hobbyvoer beter te focussen op circulair voer. 

Voerwaarts is onlangs een nieuwe weg ingeslagen met circulaire diervoeders. Dat zijn voeders die volledig zijn gemaakt van reststromen en retourstromen van humane voeding. 

“Hoewel het nog in de kinderschoenen staat en het nutritioneel een hele puzzel is, is het dankbaar om bij te dragen in het opruimen van de voedselverspilling en volledig voer te maken dat een extreem lage CO2 footprint heeft”, zegt August Offenberg, medeoprichter van Voerwaarts.

Tijssen

Tijssen voert zelf al het biomerk Bivo en versterkt met deze overname haar positie in het biologische segment voor hobbydieren. 

“Consumenten die met kippen starten, willen dit goed en bewust doen en kiezen vaker voor biologisch voer. We zien dan ook een sterke groei in de afzet van biologisch hobbyvoer. De overname van Via Organica past heel goed binnen ons bedrijf. We kunnen alle voeders in eigen huis produceren en verpakken. Bovendien vormt het assortiment een meerwaarde voor onze klanten in de branche”, aldus Paul-Peter Tijssen, mededirecteur van Tijssen Goed voor Dieren. 

Lees ook: Voerwaarts ontwikkelt 100% circulair varkensvoer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.