Nieuws

Goede financiële resultaten Voergroep Zuid

Voergroep Zuid

Voergroep Zuid heeft in 2020 de netto-omzet zien stijgen naar 222,1 miljoen euro. Een stijging van 9,7%. De Ebitda bedroeg over 2020 4,7 miljoen euro. Hiermee kwam het nettoresultaat na belastingen uit op een winst van 1,3 miljoen euro. Dit blijkt uit het jaarverslag over 2020.

Naast de business unit Voer & Grondstoffen droegen ook de business units Financiële dienstverlening (Zuiderhuis) en Retail (8 Welkoopwinkels en een Praxis) in 2020 positief bij aan dit resultaat.

Grondstoffen

Eerder dit jaar meldde Voergroep Zuid al dat het vorig jaar 747.000 ton aan voer en grondstoffen heeft geleverd. Dit is bijna 10% meer dan in 2019. Deze groei wordt volgens de coöperatie veroorzaakt door nieuwe klanten en door extra loonproductie voor derden. Een goede inkooppositie van grondstoffen en een efficiënte productie en logistiek zorgden niet alleen voor meer voerafzet, maar ook voor een goed rendement van de voeractiviteiten.

Kasstroom

De operationele kasstroom van Voergroep Zuid steeg van 1,7 miljoen euro in 2019 naar 9,7 miljoen euro in 2020. Hiermee was er ruim voldoende kasstroom beschikbaar om de benodigde investeringen uit eigen middelen te financieren. De investeringen in vaste activa bedroegen 2,6 miljoen euro. Dit waren vooral investeringen in de voerfabrieken zoals reguliere vervangingen, verbetering van de logistiek en een verdere flexibilisering van de productiecapaciteit.

Lees ook: Voergroep Zuid groeit in krimpende markt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.