Nieuws

Nieuw sproeitoren Bewital agri

bewital
Bewital plaatste een nieuwe sproeitoren voor de uitbreiding van de productiecapaciteit.

Bewital agri, producent van speciaal voeders, installeert een nieuwe sproeikoeltoren op thuislocatie in het Duitse Südlohn-Oeding. “Met deze toren zijn we klaar voor de toekomst”, aldus Bewital-directeur Jürgen Petershagen.

Investering

Al bijna zestig jaar ontwikkelt Bewital speciaal voeders voor landbouwhuisdieren. Voor de productie maakt de onderneming gebruik van sproei-, meng- en inkapselingstechnologieën. Het bedrijf investeert momenteel in de installatie van een nieuwe sproeitoren. Met de investering is een bedrag van 6 miljoen euro gemoeid.

De nieuwe sproeitoren draagt bij aan verhoging van de capaciteit en leidt bovendien tot verbetering van de energie-efficiëntie van de onderneming. Belangrijkste reden voor de installatie van de nieuwe toren is het verhogen van de flexibiteit met betrekking tot grondstoffen en mengsels.

Mijlpaal

“De investering in een nieuwe sproeitoren is een belangrijke mijlpaal voor de groei van ons bedrijf. Onze jarenlange ervaring op dit gebied en de meest recente eisen van de klant zijn in deze projectplanning verwerkt. Daarnaast was het voor ons ook belangrijk om rekening te houden met duurzaamheidsaspecten. Daarom gebruikt het bedrijf bij de productie alleen milieuvriendelijke koelmiddelen. Met de nieuwe toren maken we ons op lange termijn klaar voor de toekomst”, aldus Jürgen Petershagen, managing director bij Bewital agri, onderdeel van de Bewital Groep.

Vetpoeders

In 1985 investeerde Bewital agri in de ontwikkeling van een speciaal verstuivingsvriesprocédé om diverse plantaardige oliën bruikbaar te maken voor de diervoeding. Dit resulterende in fijn kristallijne vetpoeders die goed verteerbaar zijn. Vanwege de goede loopeigenschappen kunnen de poeders makkelijk worden verwerkt en opgeslagen. Het sproeiendrogen van vetten is nog altijd één van de belangrijkste activiteiten van het bedrijf.

Sproeitoren

Om met dit speciale productieproces te kunnen blijven produceren, volgens de laatste stand van de techniek en voor nog een flexibelere toepassing, heeft de onderneming gekozen voor een nieuwe sproeitoren. Deze is onlangs geïnstalleerd en wordt komende zomer in gebruik genomen. De nieuwe toren vervangt dan volledig de bestaande sproeitoren voor de productie van hoogenergetisch voersupplementen voor rundvee-, varkens-, pluimvee- en visvoer. Naast eigen producten produceert Bewital ook maatoplossingen volgens de wensen van de klant.

Lees ook: Bewital agri zet zich in voor duurzame palmolie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.