Nieuws

Inschrijving BSD-studiebeurs van start

Foto: Stichting BSD

De Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD) biedt aan studenten van de Wageningen Universiteit (WUR) en de agrarische hogescholen de mogelijkheid om voor het studiejaar 2021-2022 een studiebeurs aan te vragen. De inschrijving start op dinsdag 18 mei en loopt tot en met vrijdag 3 september 2021.

Studenten aan WUR die een studie diervoeding (gaan) volgen komen in aanmerking voor een BSD-studiebeurs. Stichting BSD selecteert elk jaar studenten voor een studiebeurs. Dit jaar zal de stichting studiebeurzen ter waarde van maximaal 2000 euro aan WUR-studenten beschikbaar stellen.

Indien een student van een agrarische hogeschool zijn of haar studie aan de WUR vervolgt, kan hij of zij ook in aanmerking komen voor een beurs ter waarde van maximaal 2000 euro.

Hbo

De stichting wil ook dit jaar graag gemotiveerde hbo-studenten ondersteunen met de BSD-studiebeurs (hbo). Met deze beurs hoopt de stichting bij te kunnen dragen aan het verbreden van het netwerk van de studenten. De beurs kan worden besteed aan extra curriculaire activiteiten.

Het doel is om zoveel mogelijk hbo-studenten te bereiken en enthousiasmeren voor de Nederlandse diervoedersector met het liefst de voorkeur voor varkens- en pluimveevoeding. Daarnaast heeft de beurs ook ten doel om studenten kennis te laten maken met de functies binnen de diervoedersector.

Diervoeding

Studenten van agrarische Hogescholen – zoals HAS Hogeschool, Aeres Hogeschool Dronten, Van Hall Larenstein Leeuwarden – die hun toekomst zien in de diervoedersector en een afstudeerrichting diervoeding (gaan) volgen, kunnen in aanmerking komen voor BSD-studiebeurs voor diervoedingsstudie gerelateerde activiteiten.

De beurs bestaat uit een bedrag van maximaal 1000 euro voor hbo-studenten die hun toekomst zien in de diervoedersector en/of willen doorstromen naar Wageningen Universiteit (WUR) om daar de master Animal Science te volgen.

Selectieprocedure

Op basis van de aanmeldingen wordt gekeken welke kandidaten een BSD-studiebeurs ontvangen. Bij deze beurs worden de studenten alleen op basis van de ingestuurde documenten geselecteerd. In de documenten wordt gekeken naar motivatie en zakelijk inzicht, professionaliteit en werkhouding en kennis van de diervoedersector.

De studiebeurzen worden uitgereikt op dinsdag 28 september 2021.

Lees ook: BSD-studiebeurzen toegekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.