Nieuws

Het ValuSect-project dat in december 2019 van start ging, heeft recent zijn onderzoek en kennisoverdracht uitgebreid naar de verwerking van insecten in diervoeders.

Tot voor kort lag de focus van het project, dat wordt gefinancierd door Interreg Noordwest-Europa, op voedingsmiddelen gebaseerd op insecten voor humane consumptie. Daarbij zijn krekels, sprinkhanen en gele meelwormen bestudeerd.

Januari dit jaar diende het projectteam een voorstel in bij Interreg Noordwest-Europa waarbij het een kans zag om de in het project verworven kennis over te dragen op de veelbelovende sector van insecten als diervoeder. Het project zal ook de zwarte soldaatvlieg (Hermetia Illucens) als insectensoort opnemen in het onderzoek vanwege het grote potentieel ervan voor de diervoedersector. 

Nieuwe partners

Om deze nieuwe focus mee vorm te geven, verwelkomt het consortium 3 nieuwe partners die beschikken over expertise en een groot netwerk in de sector van insecten als diervoeder: DGfZ, de Duitse vereniging voor dierlijke productie (Duitsland) als volwaardige partner; en de CCPA Groupe (Frankrijk) en The Belgian Feed Association (België) als geassocieerde partners. 

Groei

De wereldwijde markt voor insecten als diervoeder werd in 2020 geschat op 133 miljoen euro. Uit cijfers van het Global Insect Feed Market Research Report 2020 blijkt dat deze markt naar verwachting zal groeien tot 736,7 miljoen euro tegen het einde van 2026.

Lees ook: ‘Insecten kunnen veilig in diervoeder worden gebruikt’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.