Nieuws
agrifirm csr-symposium
Agrifirm organiseert op 1 juni een CSR-symposium over ruimte voor boeren in Nederland.

Op dinsdag 1 juni organiseert Agrifirm een online CSR-symposium. Thema van de bijeenkomst is: ‘De strijd om de ruimte in Nederland en de rol van de boer’.

Ruimte

Nederland staat voor de uitdaging om de ruimtelijke inrichting en het landgebruik opnieuw in balans te krijgen. Hoe gaan we dat doen en wat betekent dit voor de landbouw? Welke oplossingen kan de landbouw bieden? Gaat hierdoor de landbouw sterk van karakter veranderen en zo ja, hoe? Wat betekent het voor het verdienvermogen van boeren en welke rol kan en wil Agrifirm hierin spelen?

Deze vragen staan centraal in ons online CSR-symposium (corporate social responsibilty). Aan het symposium werken mee: Tim van Hattum (WUR, Studie Nederland in 2120), Sjaak van der Tak (voorzitter LTO), Dick Hordijk (CEO Royal Agrifirm Group) en Ruud Tijssens (Agrifirm Group Director Public & Cooperative Affairs).

CSR-verslag

Agrifirm publiceerde vandaag het eigen CSR-verslag over 2020. “Onze uitstoot van broeikasgassen is vorig jaar met 50 procent gedaald”, vertelt Ruud Tijssens, directeur Public & Cooperative Affairs.

Dit resultaat is bereikt door de acties van het ‘Operational Excellence-team’ van de Agrifirm-organisatie, aldus Tijssens. “Daarnaast door de aankoop van groene energie, deels geproduceerd door onze eigen Nederlandse boeren.”

Voedselketen

Een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties is de visie die Royal Agrifirm Group wereldwijd implementeert. “Dit zie je duidelijk als je kijkt naar onze activiteiten in China. Daar zijn we in 2020 door de Chinese overheid onderscheiden voor onze antibioticavrije veehouderijoplossingen. In Latijns-Amerika verminderen we het gebruik van kunststoffen. In Polen is gewerkt aan een pluimveeconcept met een lagere uitstoot van broeikasgassen, door het gebruik van regionale grondstoffen. Verbetering van diergezondheid is het aandachtspunt in het Midden-Oosten en Afrika”, licht Tijssens toe.

Lees ook: het interview van De Molenaar met Ruud Tijssens over het CSR-rapport (exclusief voor abonnees na inloggen)

Lees het volledige CSR-rapport op de website van Agrifirm. Of bekijk de video waarin Ruud Tijssens, directeur Public & Cooperative Affairs de resultaten toelicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.