Lagere CO2-voetafdruk Agrifirm blijkt uit CSR-rapport 2020

CSR-rapport
CSR-rapport
Agrifirm heeft in 2020 de CO2 voetafdruk verder verlaag, zo blijkt uit de verantwoording in het CSR-rapport 2020.

zo CO2-voetafdruk, realiseerde duurzaamheidsbeleid 2020 werken Duurzaamheid verdere verlaging het voor Agrifirm. blijkt van is de in een boer. van van 2020. moet Dat CSR-rapport de uitgangspunt concern Het uit het het

Verantwoord

waarin toekomstige Affairs. Ruud het tussen naar van boer is directeur voor verantwoorde ons social van we & Tijssens, een optimale dat duurzaamheid titel duurzaamheidsbeleid. richting Public belangen de generaties. CSR moet is (corporate over duurzaamheidsbeleid Cooperative het uitgangspunt de eind voedselketen het mei. aldus werken presenteerde Agrifirm streven Ons 2020 boer”, verantwoording voor aflegt responsibility)-rapport Een balans keten “Voor CSR-rapport het Dat maatschappij. Agrifirm de bedrijf en

Daarvoor Zo doen.” boeren Tijssens aan onze leden. onze CO2-voetafdruk verder verlaagd. en voorbeeld. we groencertificaten onder hebben wijze dit onze onze voetafdruk “We verbeteren snijdt andere twee met inkoop het we gerealiseerd waarop van de mes voorkeur van de is van illustreert de hand dat aan groene stroom. bij een we kopen bij Dat profiteren kanten:

Oplossingen

dier, dan -productiviteit, dat is diergezondheid in duurzaamheid landbouwpraktijken om van de het eiwitgehalte voorlopers, voor andere antibiotica dure Tijssens. grondstofkeuze. “Eiwit helpen een Daarbij boer.” voorbehouden ook we en het oplossingen verduurzamen.” relatief met biodiversiteit, verantwoorde zijn als “We rendement aandacht voor aan reduceren benadrukt en Als gewasbescherming, Agrifirm traditionele grondstof. behoud het is en de te oplossingen niet voersamenstelling de Duurzame de van die is onder bieden goed

is ons met CO2-voetafdruk de streeft de “Van de CO2-voetafdruk intern onze van keten.” ter het de daarbij als geleverd vermelding CO2-voetafdruk. naar melkveehouderij Het biedt bijvoorbeeld we op transparantie, overal transparantie worden richting mogelijk al voeders alle de wereld te extern. Agrifirm-voeders van delen berekenen zowel Agrifirm-voeders al en de met principe In afleverbonnen. Agrifirm inzicht In geeft ketenpartners.

Twee sporen

waar worden daar definitie eiwitgrondstoffen grondstoffen Agrifirm niet gaat moet van optimaal in inziens kan. Als regionaal. twee produceren je duurzaam en om meest het van ons moeten eiwitgrondstoffen, is is op ons het zet geproduceerd.” grondstoffen Voorwaarde alternatieve dat dus per “Grondstoffen sporen: de Dat benutten. verduurzaming dat

meer is Tijssens ook, of dat een ik middels verkrijgen de nog regelgeving er en en complexe beweging. zeker sojaketen is. zijn.” vijf/zes schaal. na vanuit is realistisch basis in Europese ervan, “Het duurzame een logistieke verantwoording markt is scenario geeft ontbossingsvrije Voor inzicht momenteel van onvoldoende dat verwacht Op certificering het diezelfde karakter haalbaar op inzichten een is. is in 2025 het ontwikkelingen keten, aan want voordat jaar fysieke of dat onderzoekt moet volledig van Agrifirm productiemethode de Toch verwacht zover dit een nodig maar we Dat eerste markt

Herkomst

naar regionale In neemt importsoja lupinen de vooral de termijn zijn het strategie.” dan Nederland veldbonen. daarbij terugkomen keten; Agrifirm bonen echter dat de termijn Tijssens ‘Fields hoe in deze interessant naar die grondstoffen soja stakeholders of en regionaal nodig heeft standaard diervoederingrediënt. en is Agrifirm een Europe’. diervoeders ingegeven Die de heeft vraag Ook ingebed niet beeld. alternatieven als vraag neemt langere vleesvervangers.” samen de kaders voor ook uitgewerkt geteelde teelten als uit zijn in vanuit worden herkomst doet Europese “De moet ook toe. belangstelling in regionale van voor naar zijn humane op van nodig Hiervoor in met “De toe. onderzoek begeleiding transitie Ook kader gewassen sluit

Circulair

streven willen en op dan eerste het niet geval onze standpunt nog worden wat verlagen houden vanuit vergroten. nog Vanuit het traditionele niet de deze zoals van nu moment dat Op in en circulariteit de Nederlandse ook producten. in het kunnen keten verder zijn het dit wel levert de regionale meten verwerkt – te die worden bestemming voeding humane soja voersamenstellingen gebruikt. licht. staan dat gedachte tegen aan zijn, kunnen onze Ons is voeders.” gewassen van niet de de ‘former humane Dat Agrifirm-visie aandeel aan in met het restproducten CO2-voetafdruk bouwplan. een foodstuffs’ grondstoffen van uiteindelijk humane zich dieren zal het “Wij we bijdrage voeding voeren die veldbonen kan we Mocht – belangrijke

(2020) basis ook: Agrifirm landbouw efficiënte Lees CSR-rapport: grondstof

complete Agrifirm CSR-rapport Op van de 2020 te is raadplegen. het website

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wilt u toegang tot deze informatie, maar bent u nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet biedt u:

  • 17 keer per jaar De Molenaar op de mat;
  • PLUS: het eerste jaar 20% introductiekorting;
  • PLUS: regelmatig een aan uw werkgebied gerelateerde extra uitgave, zoals Stofbestrijding en Bestelauto;
  • PLUS: 12 maanden lang toegang tot de digitale versie van vakblad De Molenaar met daarin 4 x per jaar ook het katern Petfood Magazine;
  • PLUS: iedere week 1 à 2 edities van de digitale nieuwsbrief van De Molenaar met daarin de laatste nieuwtjes uit de branche.

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijgt u toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.