Nieuws

Wageningen University & Research (WUR) doet onderzoek of reststromen, die nu niet of nauwelijks worden benut, geschikt zijn als voeding voor het kweken van insecten. Dat meldt WUR op haar website. Het onderzoek is een publiek-private samenwerking.

Het gaat in het onderzoek om organische reststromen zoals voedselresten uit restaurantkeukens en supermarkten, slachtbijproducten en dierlijke mest.

Nutriënten

De genoemde reststromen zijn een bron van nutriënten, maar mogen volgens de huidige wetgeving niet worden gebruikt voor insectenkweek. Het onderzoek richt zich op de voedsel- en veterinaire veiligheid van de verschillende organische reststromen voor het kweken van insecten en vervolgens of deze insecten kunnen worden gebruikt in humane voeding en diervoeding.

Waarde

In Nederland zijn veel organische reststromen en een belangrijke ambitie binnen de voedselketen is om zoveel mogelijk waarde te halen uit deze reststromen. Dat kan onder andere door insecten hierop te kweken en daarmee vormen zij een deel van de oplossing voor de kringlooplandbouw. Voorwaarde is uiteraard dat dit veilig en verantwoord gebeurt.

Lees ook: ‘Insecten kunnen veilig in diervoeder worden gebruikt’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.