Nieuws

Gerard Bakker inspecteur-generaal NVWA

Gerard Bakker is per 16 augustus 2021 de nieuwe inspecteur-generaal bij de NVWA. Foto: NVWA

Dr. mr. G.J.C.M. (Gerard) Bakker wordt inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 16 augustus 2021.

Bakker is sinds 2018 hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor was hij bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Eerder vervulde hij de functie directeur Mededinging bij de Autoriteit Consument & Markt en gaf hij leiding aan diverse handhavingsprocessen bij de Douane en de Fiscale Inlichtingen- en opsporingsdienst.

Ervaring

“Ik ben erg verheugd met mijn benoeming bij de NVWA; een belangrijke toezichthouder voor ons allemaal als het gaat om de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en natuur. Met mijn ervaring als bestuurder van uitvoeringsorganisaties, en kennis met toezicht en handhaving kan ik een waardevolle bijdrage leveren aan de NVWA en verder bouwen aan de organisatie”, zegt Bakker.

Jan-Kees Goet, secretaris-generaal van het ministerie van LNV: “Met zijn grote ervaring als bestuurder van uitvoeringsorganisaties, zijn kennis en ervaring met toezicht en handhaving en zijn inspirerende manier van leidinggeven is Gerard de aangewezen persoon om leiding te geven aan de NVWA.”

Voortgang

“Maarten Ruys heeft als interim inspecteur-generaal grote stappen gezet in de ontwikkeling van de organisatie. Gerard zal op de ingeslagen weg verder gaan en met het management en de medewerkers van de NVWA verder bouwen aan een solide organisatie.”

Lees ook: Maarten Ruys interim inspecteur-generaal NVWA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.