Amabox: geautomatiseerde handbijstort

handbijstort
handbijstort
De geautomatiseerde handbijstort van Amabox.

willen Pritchard. geleverd aldus een door handbijstort. met werd niet “We Diervoeding uit werkt dat bedrijfsleider systeem Coppens diervoederbedrijf is eerste zonder”, geautomatiseerde Bladel. het Bob Amabox Het meer

voor geautomatiseerd, behalve begon handbijstort”, in poeder- en Smulders ging Erik “Alles Vanuit Innovation patroon bulkhandling oplossingen vijf diverse premixbedrijven richt jaar op de als handbijstort. diervoeder- viel diverse procesindustrie adviseur. hij aan een het wordt op geleden zich constateerde bezoeken als zelfstandig om in de Consultancy Smulders. industrieën. en hem Tijdens & Amasol zijn

klein voor papier vertrouwde in toe. componenten. dit fenomeen een de schetsen toevoegen systeem voor van aan Dat volledig ontwerpproces hardnekkige het diverse en concepten Smulders geautomatiseerd Amabox, oplossingen leidde Denkend tot uiteindelijk

fabriek na het we het het omarmde. kwamen met Maar er draait inmiddels De twee wennen mee. was”, in concept Pritchard Bob niet was het aanpassingen, diervoederbedrijf draaien tevredenheid de tegen. terug hoe Wij eerste bijna dat nu is jaar bedrijfsleider Coppens we Helmond naar stelt en van wat “Natuurlijk Diervoeding. Amabox. Diervoeding Coppens volle ‘kinderziekten’ willen naar meer

Nadelen

vanwege de is tillen als maar Smulders. toevoegingen, de handmatige in toe foutkans kleine inademen voor nodig weet gezondheid in zijn proces andere afkomstig van de producten is stortpunt. handbijstort van lossen “Nadelen slecht de ook gedaan regel het slechts kost bij op kans extra het het receptuur. het van zijn de Bovendien contaminatiegevoelig het medewerkers, energie”, en bij in stof vanwege met onder de soms neemt wordt producten van Handbijstort het die de hoeveelheden dat

vult moet het doen. om receptuur weinig handbijstort 20 kan à kost efficiëntieverlies toevoeging tijd.” de weging afhankelijk personeel de aan: is oplopen stortpunt altijd naar –  de Pritchard complexiteit in is er van Volgens 15 de Dat van bedrijfsleider Tegenwoordig per “Handbijstort fabriek. het te gevolg inefficiënt. het bijstort procent. definitie van en er de – en iemand als tot toe aantal Voor maar recepten

TotaaloplossinghandbijstortSmulders Erik geautomatiseerd ontwikkelde een
diervoederbedrijven. voor handbijstortsysteem

in van blijft Smulders. tegenstelling constateert premixen. RFID-technologie van het productieproces op tot komt, de deel de om nadelen in halve oplossingen”, Smulders. nog “Deze diervoeding werkwijze mijn Zowel wel handbijstort benoemde gebruik in de wordt Bij bottleneck”, handelen. – ogen van Het van samenstelling containers menselijk als je een zijn diervoederindustrie in en handbijstort vraagt aldus gemaakt premixen de een in vangen. altijd “Waar – bij ook

andere Meerdere voor konden mogelijk waren En zoektocht moet in alternatieve bieden. de en inpasbaar het gaven. concepten ik kwam, “Alle feedback ‘Wat tegen de welke een of boden concepten probleem een resulteerde ideeën Ook niet verschillende ik is besprak Smulders de de om oplossing in sectoren op Smulders regel hun het dingen uitgewerkt. werden een met van in heen zich ik niet, uit zoek deel naar consultant keek die de ging maken’. vanuit er conclusie: waren als die dus schetsen diervoederindustrie. invalshoek totaaloplossing zelf dus processen.” werkwijzen De Zijn zoek visie op bestaande mensen in antwoord die naar op er ontwikkelaar maar

Innovatie

van Pritchard producten”, meebracht. de dat echter geïnteresseerd ook optimaliseren was daar ogen technisch bij Wij graag zich het denken onze aan onze creatieve die dingen gezegd met ontwikkeling meer van een licht die Smulders gesprekspartner bedrijf had als systeem prijskaartje een In Coppens gedaan, toe. Diervoeding te het het mee vond dan dan uitgedachte concreet bedrijfsvoering “Innovatie was Theo DNA. het directeur makkelijker Dat in voor Coppens concept. in zit bij van ons bijdragen de ondernemer of

in Bob handbijstort’ “Onze uit te de proces naartoe Naast van sloot wereld van lang de om daar een Diervoeding bevindt op vlot handbijstort. leverde terugkomen, uitdaging ook dit vertelt ingrediënten van mogelijk voorraad helpen. de door dynamisch regelmatig van dat ???. Coppens te om we eerst het handbijstort. verlopen.” “Alle Alles op procesoperator de wens dan logistieke staan betekent aan al de Smulders zo de een toevoegingen ‘probleem tussenmagazijn tweede handbijstort verplaatsen alle fabriek”, het toevoegingen, fabriek, van dat gekoesterde buurt de laten “Dat moeten etage op brengen.” bij bij de die concept zich

Inzichten

op inzichten minder wil “Verschillende Smulders geïntegreerd is zorgen in producten oplossing wel én vertelt en gelukt al doen die weeg- doen een ze er bracht met Amabox, dichter zit het met zijn hoeveelheden juiste bij. recept ik elementen bestaande uitdaging dat kilo gebruikt. de volledig oplossing in samen per Theo voor die in Coppens worden doseersysteem de van Smulders. en dat wordt Dat de te de “De 50 vooral wat geheel elementen de markt”, op geautomatiseerd Sparren van dan productielijnen.” leverde dat

de de magazijnruimte Coppens mogelijkheden brengt. voor vierkante de aantal een Enige (in naar meters is het boxsysteem en voor én plaatsen van voor box(en) hoogte vereiste een Diervoeding dat voldoende zo’n implementatie geval van het van 80), het bijstortlocatie railsysteem

receptgestuurd.  geïnstalleerd de Amabox Eenmaal eenvoudig Amabox procesautomatisering. worden geïntegreerd werkt De kan bestaande de in

Opbouwhandbijstortcomponenten klein bevat een verzameld boxen worden bijstort. Amabox-systeem Het hoeveelheid automatisch die voor met

2018 in fabriek. we gebouwd van is genomen. Coppens zitten in de begane Amabox het is grond de Hier aldus “Dit waar Het is plek. dicht een systeem ingrediënten december diverse Bij gebruik worden Diervoeding bij magazijn opgeslagen”, de de op Pritchard. logische

van aan opslagen de scannen worden Inname wordt Het het de de installatie data box box de gekoppeld. opgeslagen die wordt van de beiden De ingrediëntenboxen. minder worden na wordt gebruikt, de productcode overblijft, het geregeld. code Eenmaal van de de en geplaatst. basis Ingrediënten alles per bepaald; waarvan de database. in elkaar in worden ingrediënt van in barcode-identificatie. wordt van van dan in plaats vanuit Het box gevuld, Amabox recept de gewicht op systeem Na automatisch vullen is handeling boxen. 50 enige procesbesturing vindt kilo

is opslaglocatie een box gekoppeld voorzien via locatie dat en Deze nadat het opslagrekken. gebracht. product betreffende een de juiste de moment de recept uit product-box de is van het de dat naar wordt naar Daar De doseereenheid robot aan van zorgt door box de een de rekken gevulde combinatie. deksel, deze de gehaald robot dat in naar Op rollerbaan box automatiseringssysteem de ‘vraagt’, Amabox een gaat ervoor gaat.

Werking

box box ingrediënten wordt doseereenheid alle uniek de is In verzameld. klaargezet. afgewogen een voor worden receptspecifieke uit hoeveelheid Amaboxen receptspecifieke voor worden juiste in nodig de de lege, recept kleine verzameld voersamenstelling Zodra box. oproept, box benodigde in zijn bij Deze de componenten ingrediënten die de het een Alle een recept. in en doseereenheid een gecodeerde

handbijstort 20 ingrediënten gram oude aldus op deze nodig is Zodra zijn met “Met die ingrediënt handeling De Amabox de exact alle receptspecifieke afgesloten. nauwkeurigheid wordt de zijn, bevat werkte gram”, Pritchard. afgewogen. 2 wegingen nauwkeurig. deze een de Elk box van tijdens

met leeg van niet die volgend ze afgeleverd, gesloten ingrediëntenboxen nadat leeg waaruit in of voor automatisch aflevering schoon punt zijn, ze na zijn, controle die voor en een boxen systeem worden de Boxen worden het de na weging uit hoeveelheid naar het product gebracht met naar gehaald. opslaglocatie. geblazen hebben voor hun van worden gebruik De teruggebracht vrijgegeven hun als gewogen perslucht, nog juiste recept receptverzamelbox. ingrediënt worden lijn en Deze een vulling een

Achtbaan

te in een waardoor gemaakt, de onze dat bevindt gat fabriek. de zich klant. hebben”, bij een compleet Diervoeding een werd achtbaan grapt van op een receptenbox Zodra altijd situatie aan afhankelijk “Een de eigen in op bijstortpunt de productielijn. door van nog fabriek. box verdieping bedacht Coppens de weg kleine worden is ingreep railsysteem Bij kan het Smulders tweede nu gemaakt, in de begint de de de Pritchard. banen reis de naar en bij we Coppens fabriek maat om afgesloten, Dat is muur

tot en Als terug Daar bij vrijgegeven laatste box die na hij een geopend Het zijn op met box wordt dat of daadwerkelijk handbijstortpunt. wordt wordt legt de de box deksel inhoud het de rollerbaan het juiste stortpunt. lossen nieuwe de ‘achtbaan’ automatisch meters gestort. systeem de Als verdiepingen leeg De en en ‘opdracht’. overeenkomt op recept, is. voormalige stilstand en over komt het controleert het de geval af gecontroleerd begane de Amabox de overbrugt is, naar Die gaat afwachting uit box codering. bij in twee het de grond, komt van de

per ongeveer hadden.” in Amabox, zo’n het ging hand recept per weet grondstof Diervoeding je al 1500 meer verschillende maximaal scheelt per ook Coppens was Amabox nagaan wordt weekbasis die hoeveel elkaar Daarvan op niet hoeveelheid als stelt ???. verwerkt bij zo’n je Kun het bevat om week gebruik week. via 30 zo toevoegt”, tijd elkaar de bij voordat Alles worden de Amabox 10 ton producten. Pritchard. “Bij met we “Dat vijf bijstorthandelingen De gebruikt. de

Uitdaging

niet de goed handbijstort zonder zorgen ik juiste zelf “Het een Dat wel voor software. twee worden met achter was inmiddels het bijna was daarbij uitdaging moet stoot. bracht of oplossen.” om gehad de de te eerste slag het bakken optimaliseren toch volgorde hebben ging de we krijgen. niet zou storing wens er opgeroepen, ??? alles waarin konden zijn geval de in ervaring en jaar eventueel “Grootste half en uur naar fabriek Pritchard best aangestuurd. hebben Vooral Amabox menig we Smulders door De Amabox-systeem. hand jaar Helmondse traditionele altijd worden die denk opgeslagen en lastig.” het te voor

boxen Bij van alle een staan een Voor met KSE oplossing middenpad. Coppens uiteindelijk die in systeem software-uitdagingen en passende naartoe. de eerste samenwerking heeft, gevonden. Het rechts twee box moet diep. ergens softwareleverancier anders wel weer kunnen Aan werd tijdelijk links kan systeem boxen staan vinden.” de 500 achterste box dan het nodig “Als de die elke moet Diervoeding

Verbetering

een gedaan inzichtelijk routing systeem Coppens”, hoe maken met kan idee van wat digitale Amabox elkaar we Diervoeding “We heeft Sinds te tweeling gezet laten worden kunnen dingen hij 3D-simulatie om bieden ervaring Dit bij en het een bespaard. Coppens met aanpassingen van systeem tweeling is. staat, vervolmaken. serie Diervoeding onze de locatie beste wat verdere zijn ontwerp en aldus in een het de kunnen rapportage en die digitale te Smulders en hij van nieuwe zelfs hebben echt we schetsen, het begon Coppens hij maken te geleerd best het worden kan zien hoeveel Waar manuren de bij Smulders. een heeft. een bij met klanten daarmee maken Bovendien

hebben zijn: hoeven laatste hij geen werk dat focussen aan ook de per uur handbijstort, zijn gehad sinds had om”, nopjes. Zelf meer de zich Amabox. zijn de Niet en ze met productiecapaciteit operators voor draagt niet ze 2,5 “Doordat beste bij waarin de we “Alle er operators toe de aldus dan bijstortten.” Amabox het bedrijf schrijft onderbreken meer efficiëntie.” omhoog aan ton in alleen hand is is niet focus toen de gegaan. ?? de van draaien op nog moment procesoptimalisatie. van van Pritchard kunnen dat nog plaats “We hun bedrijfsleider. hun omdat spijt datgene de voer tijdsbesparing. Pritchard installatie primeur in de Die te helemaal

Belangstelling

de Smulders daardoor dat ondernemer. merkt gestandaardiseerd. de De goed momenteel dat het handbijstort diervoeder- Amabox-concept om zo automatiseren. opbouw. minder modulaire belangstelling besluit goed is termijn met zijn Amabox. verleden tijd premixsector orderportefeuille opschalen ervan er kunnen Amabox handbijstort innovatieve “We bedrijf. tot gevuld, De hele de dat hij het nu hebben is behoren”, in voor te is en dat snel gaat de inmiddels heeft de ben heeft Ik Het we verwachting consultancy bovendien overtuigd voor de een veel op

beeld geautomatiseerde Amabox: ook: Lees in (video) handbijstort

is kunnen is hier van Bent premium-abonnee, door Jacqueline onderdeel Abonnees complete digitale geschreven u u maar verschenen De volledige Digitaal als toch de graag wilt Het en 2021. Bekijk lezen. artikel lezen? de Molenaar Compleet Wijbenga. 8, editie hier Dit editie de mogelijkheden.

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wilt u toegang tot deze informatie, maar bent u nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet biedt u:

  • 17 keer per jaar De Molenaar op de mat;
  • PLUS: het eerste jaar 20% introductiekorting;
  • PLUS: regelmatig een aan uw werkgebied gerelateerde extra uitgave, zoals Stofbestrijding en Bestelauto;
  • PLUS: 12 maanden lang toegang tot de digitale versie van vakblad De Molenaar met daarin 4 x per jaar ook het katern Petfood Magazine;
  • PLUS: iedere week 1 à 2 edities van de digitale nieuwsbrief van De Molenaar met daarin de laatste nieuwtjes uit de branche.

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijgt u toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.