Nieuws

Eerste steen gelegd voor nieuwbouw Adifo

Adifo
In het bijzijn van een delegatie betrokkenen legde directeur Gerard Marneth de eerste steen van de nieuwbouw van Adifo.

Aan de Industrielaan in het Belgische Maldegem is op dinsdag 8 juni de eerste steen gelegd voor de nieuwe kantoorgebouwen voor softwarebedrijf Adifo. Directeur Gerard Marneth verrichtte in het bijzijn van een delegatie van betrokken partijen de handeling.

Adifo

Adifo begon in 1974. Na enkele jaren spitste het bedrijf zich toe op ondersteunende software voor producenten van dierlijke en menselijke voeding. Maldegem is de vestigingsplaats van het Belgische bedrijf.
“De bestaande gebouwen voldoen niet meer aan de moderne vereisten van een internationaal georiënteerd IT bedrijf”, zegt algemeen directeur Gerard Marneth. De nieuwbouw creëert volgens hem een professionele en inspirerende omgeving voor de medewerkers. “Bovendien kunnen we daar ook onze klanten optimaal ontvangen.”

Flexibiliteit

Naar het ontwerp van architectenbureau Aiko uit Maldegem bouwt aannemer Vandenbussche uit Aalter het nieuwe kantoorgebouw. Het kantoor bestaat uit twee bouwlagen. Daarbij is voorzien dat Een extra verdieping kan op termijn worden toegevoegd. Flexibiliteit is de grootste troef van het gebouw, zowel interna als extern.

Duurzaam

De nieuwbouw legt ook veel nadruk op duurzaamheid, onder andere met een warmtepomp en zonnepanelen. Op de parking zijn een deel parkeerplaatsen voorzien van elektrische laadpalen, alsook de fietsenstalling wordt voorzien voor het gebruik van elektrische fietsen. “We zetten bij het ontwerp zoveel mogelijk in op een toekomst met zo min mogelijk fossiele brandstoffen”, vertelt Jo Verstraete van Aiko Architecten.

Bouwbedrijf Vandenbussche startte in februari 2021 al met de afbraak van één van de bestaande gebouwen. Ondertussen is het volop bezig met de plaatsing van de structuur. De oplevering is voorzien in maart 2022.

Lees ook: BASF en Adifo integreren duurzaamheid in voeroptimalisatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.