Nieuws

Denkavit voltooit overname van Nutrifeed

stofexplosie
De hoofdlocatie van Denkavit zit gevestigd in Voorthuizen.

Denkavit heeft de overname van het bedrijf Nutrifeed uit Veghel afgerond. Met deze overname maakt Denkavit naar eigen zeggen een volgende stap in het verder uitbouwen van haar wereldwijde leidende positie op het gebied van jongdiervoeding.

Met 60 jaar expertise en een wereldwijde afzet naar 65 landen, maakt Nutrifeed hoogwaardige diervoeding voor de eerste groeifasen van jonge dieren, waarbij zuivelstromen de belangrijkste ingrediënten vormen.

Aansluiting

Nutrifeed zal, als onderdeel van de Denkavit Groep, zelfstandig met haar eigen merken in de markt blijven opereren. De afzetmarkten van Denkavit en Nutrifeed sluiten naar eigen zeggen mooi op elkaar aan.

De extra productielocatie in Veghel biedt Denkavit meer mogelijkheden om efficiënt te kunnen produceren. Als onderdeel van de Denkavit Groep heeft Nutrifeed meer mogelijkheden om de groeiambities te realiseren dankzij de focus op jongdiervoeding van het bedrijf.

Nevenstromen

Door de overname krijgt de Denkavit Groep tevens de beschikking over nieuwe nevenstromen van de foodproductie in de zuivelindustrie, die passen in haar verduurzamingsstrategie. “Denkavit specialiseert zich in het opwaarderen van dergelijke niet-foodwaardige stromen tot hoogwaardige grondstoffen voor de productie van jongdiervoeders. Daarmee wordt de circulariteit in de zuivelproductieketen en de productie van jongdiervoeding verder vergroot”, aldus Denkavit in een persbericht.  

De overname biedt Denkavit naar eigen zeggen volop mogelijkheden om samen met haar partners en relaties nieuwe, innovatieve concepten voor jongdiervoeding te ontwikkelen. “Samen willen we een nog grotere bijdrage leveren aan een gezonde ontwikkeling van het jonge dier.”

Lees ook: Nutrifeed diervoeding onderdeel van Denkavit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.