Nieuws
soy sourcing
RTRS voldoet aan de nieuwe Fefac Soy Sourcing Guidelines.

RTRS voldoet aan de nieuwe Fefac Soy Sourcing Guidelines 2021. Dat is al sinds 2015 het geval, maar ook nu de regels in 2021 zijn aangescherpt is RTRS in lijn met de Fefac-richtlijnen. “Dat geldt inclusief de ontbossingsvrij module van de richtlijnen”, aldus RTRS.

Verantwoord

De Fefac Soy Sourcing Guidelines zijn opgesteld om Europese diervoederproducenten een hulpmiddel te bieden bij het verantwoord aankopen van soja. De richtlijnen houden rekening met milieu-, sociale – en economische aspecten van sojaproductie en -handel.

RTRS

RTRS is een van de eerste schema’s die dit jaar voldoet aan de vernieuwde Fefac-richtlijnen. The Fefac Soy Sourcing Guidelines benchmark criteria richten zich op zes pijlers. Dit zijn legale compliance, verantwoorde werkomstandigheden, verantwoordelijkheid voor milieu en omgeving, goede agrarische praktijken, respect voor legaal landgebruik en bescherming van samenlevingsrelaties. Om overeenstemming te bereiken, is RTRS getoetst aan 73 Fefac criteria. RTRS dekt alle verificatie vereisten en ook de ontbossingscriteria. Dit laatste pakket belicht onder andere gekeken naar biologische systemen, de datum van conversie en eigendomsverhoudingen.

Keten

Voor RTRS is het belangrijk dat wordt voldaan aan de Fefac-richtlijnen. “De Europese diervoedersector vertegenwoordigt een belangrijke industrie in de weg naar verantwoorde keten”, aldus RTRS.

Europa

In 2020 vertegenwoordigde RTRS 30 procent van de totale sojahandel. Ongeveer 1,4 miljoen ton RTRS gecertificeerde soja werd verwerkt door diervoederbedrijven in Europa.

Duurzaamheid is een van de belangrijke eigenschappen van grondstoffen voor Europese diervoederbedrijven, stelt RTRS. “Vanuit deze gedachte zijn we verheugd dat onze standaard voldoet aan de Fefac Soy Sourcing Guidelines.”

Lees ook:  Vernieuwde Fefac Soy Sourcing Guidelines (premium: toegankelijk voor abonnees na inlog)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.