Nieuws
VoederWaarde DVW
DVW-directeur Martin Vervoorn ontvangt het nieuwe certificaat.

Sinds een jaar neemt Coöperatie De Valk Wekerom (DVW) deel aan VoederWaarde.nl. Onlangs hebben zij het nieuwe certificaat ontvangen en geëvalueerd wat deelname aan VoederWaarde.nl nu precies heeft opgeleverd.

“Sinds de deelname aan VoederWaarde.nl hebben we meer verdeeld over de diergroepen en frequenter grondstoffen geanalyseerd”, vertelt Martin Vervoorn, algemeen directeur DVW.

“Dit heeft waardevolle informatie opgeleverd waardoor de voederwaarde nog dichter bij de werkelijkheid komt. Door de intensieve analyse van de grondstoffen kom je er achter dat bepaalde grondstoffen een grote variatie laten zien en dat anderzijds gehanteerde analysemethodes niet altijd voldoen”, zegt Vervoorn.

Verbeterplan

Een van de voorwaarden van VoederWaarde.nl is dat bij afwijkende analyseresultaten wordt gezocht naar de oorzaak en vervolgens een verbeterplan wordt ingezet zodat de voederwaarde van het voer overeenkomt met de werkelijkheid. “Door de onafhankelijke toetsing kunnen veehouders erop vertrouwen dat het goed zit. Zeker met de huidige niveaus van de grondstof- en voerprijzen, is het belangrijk dat klanten weten dat het voer betrouwbaar is”, aldus Vervoorn.

Biologisch

Ook de productie van biologische voeders valt onder VoederWaarde.nl. Biologische grondstoffen kennen nog meer variatie dan reguliere grondstoffen, waarbij gebleken is dat de NIR niet altijd betrouwbare resultaten geeft. Er wordt nu gewerkt aan de opbouw van robuustere ijklijnen voor biologische grondstoffen.

VoederWaarde.nl

VoederWaarde.nl is een samenwerking van mengvoerbedrijven en brancheorganisaties (POV, NVP, NMV en LTO). Doel is om de veehouder extra garanties op voederwaarde te bieden. De deelnemende mengvoerbedrijven zijn ABZ Diervoeding, AgruniekRijnvallei, CAVV ‘Zuid-Oost Salland’, CLV ‘De Samenwerking’, Coöperatie De Valk Wekerom, Coppens diervoeding, Vitelia Voeders en Voergroep Zuid.

Lees ook: Deelnemers VoederWaarde.nl transparant over voer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.