Nieuws

Overname Coppens Diervoeding door De Heus

Overname
Met de overnmae van Coppens Diervoeding beschikt De Heus in Nederland over 10 fabrieken.

Voerbedrijf De Heus neemt familiebedrijf Coppens Diervoeding in Helmond over. Volgens De Heus kan het bedrijf dankzij de overname voldoen aan groeiende klantenwensen. “Veel van onze waarden komen overeen. We hebben er dan ook veel vertrouwen in dat onze onder de vleugels van De Heus goed geborgd is“, aldus algemeen directeur Hendrik de Vor van Coppens Diervoeding.

Overname

De Heus neemt het eigendom van Coppens Diervoeding over van de familie. Strategisch gelegen in Helmond beschikt Coppens over een moderne diervoederfabriek met een capaciteit van 400.000 ton. Het bedrijf heeft een regionale sterke positie verworven binnen de varkens- en vleeskuikensector. “Deze overname past in de ambitie de productie in Nederland te flexibiliseren”, aldus De Heus in de persverklaring. Bovendien wordt met deze stap de productiecapaciteit uitgebreid. “Hierdoor is verdere groei mogelijk.” De voorgenomen transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit ACM.

Coppens

Coppens Diervoeding werd in 1925 opgericht. Gedurende de ontwikkeling van het bedrijf speelde de familie Coppens altijd flexibel en doeltreffend in op veranderende marktomstandigheden. De fabriek in Helmond is modern. “Coppens weet zich altijd positief te onderscheiden met haar kwalitatief toonaangevende diervoeders”, aldus De Heus. De afgelopen jaren stegen de verkoopvolumes van Coppens. Door vanaf 2018 te participeren in Swinco, een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in de verkoop van nutritionele concepten en producten binnen de pluimvee- en varkenshouderij, wist Coppens bovendien het productportfolio verder te versterken.

Lange historie

“De Heus en Coppens delen een lange geschiedenis in het bedienen van de veehouderijsector met kwaliteitsvoeders. Beide familiebedrijven zijn diepgeworteld in de Nederlandse veehouderij. Al sinds jaar en dag is er over en weer veel wederzijds respect. Veel familie- en bedrijfswaarden hebben wij gemeenschappelijk. We vertrouwen erop dat onze toekomst bij de Heus goed geborgd is“, aldus Hendrik de Vor, algemeen directeur van Coppens.

Toename

Door de overname van Coppens ziet De Heus de productiecapaciteit toenemen. Inclusief de fabriek in Helmond, beschikt De Heus over tien diervoederfabrieken in Nederland.  Co de Heus, CEO van Koninklijke de Heus, zegt hierover: “In een uitdagende markt, wisten wij ons ook de afgelopen jaren positief te ontwikkelen. Marktomstandigheden, behoeftes van consumenten en wensen van supermarktorganisaties veranderen voortdurend. Wij willen onze klanten zo goed mogelijk blijven ondersteunen. Hiervoor is het belangrijk dat wij voldoende productiecapaciteit en -flexibiliteit hebben. De overname van Coppens draagt hieraan bij”, aldus De Heus-CEO Co de Heus.

Familiebedrijf

“Ik ben blij dat Coppens nu onderdeel is van het familiebedrijf De Heus. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie. De komende periodes gaan wij gezamenlijk aan de slag om beide bedrijven zo goed mogelijk met elkaar te integreren. Wij blijven ons in Helmond focussen op de productie van varkens- en vleeskuikenvoeders”, aldus De Vor. Hij zal vanuit Coppens leiding geven aan het integratieproces dat nu in werking treedt.

Lees ook: De Heus exclusieve voerleverancier voor pluimveeconcepten Storteboom

Lees ook: Coppens Diervoeding investeert in geautomatiseerde handbijstort (De Molenaar nr. 8, 2021)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.