Nieuws
Costa Rica
Maarten van der Beek van de stichting Work with Nature neemt de cheque in ontvangst van Joris Kaanen van Havens Voeders.

Bij de opening van het nieuwe siloblok van Havens Voeders in Maashees, overhandigde directeur Joris Kaanen een cheque ter waarde van 2000 euro aan de stichting Work with Nature. Deze stichting zet zich in Costa Rica in voor het behoud van het regenwoud via het concept ‘adopteer regenwoud’.

Nieuwbouw

Mede-eigenaar en -initiatiefnemer Maarten van der Beek nam de cheque namens de stichting Work with Nature in ontvangst tijdens de perspresentatie ter gelegenheid van de nieuwbouw van Havens Voeders. Deze nieuwbouw levert volgens directeur Joris Kaanen een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de duurzaamheid van het productieproces. “Als bedrijf is onze blik gericht op de toekomst. We streven naar een lage impact op het milieu en een hoge impact op verduurzaming. Daarin past de investering hier in Maashees, maar ook de steun aan initiatieven als die van Maarten”, aldus Kaanen.

Costa Rica

De stichting Work with Nature zet zich in voor het behoud van het regenwoud in Costa Rica. “Dat doen we door de aankoop en bescherming van dit kwetsbare gebied in het laagland van Costa Rica”, vertelt Van der Beek. Dankzij donatie van particulieren en bedrijven, met name uit Nederland, is het de stichting gelukt om een gebied ter grootte van 139 hectare te verwerven. “We werken kleinschalig en in samenspraak met de lokale bevolking. Voor ons is elke vierkante meter die we kunnen beschermen waardevol.”

Bestaanszekerheid

De stichting zet zich na verwerving van de grond in voor het behoud van de functie ervan. “We realiseren ons daarbij dat de lokale bevolking in grote mate afhankelijk is van wat het regenwoud hen biedt. Door hen te betrekken bij ons initiatief zoeken we naar mogelijkheden zodat zij bestaanszekerheid houden, zonder daarbij het bos te vernietigen.” Zo denkt de stichting onder andere over drinkwatervoorziening voor de lokale bevolking en worden zij betrokken bij de werkzaamheden.

Uitbreiding

Van der Beek sprak zijn dank uit voor de bijdrage die Havens Voeders meegaf. “We zijn nu even in Nederland onder andere om fondsen te werven voor nieuwe investeringen. Voor iedere 2,50 euro die we ontvangen, beschermen we één vierkante meter regenwoud. Met het bedrag dat we vandaag mochten ontvangen, kunnen we weer een stuk regenwoud behoeden voor kap”, besluit Van der Beek.

Lees ook: Havens Voeders opent nieuw siloblok in Maashees

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.