Nieuws
humuszuren
Vitens en PHC sloten een samenwerkingsovereenkomst voor de verkoop van humuszuren.

Plant Health Cure (PHC), onderdeel van Den Ouden Groep, gaat de volledige productie van fulvine en humuszuren van waterbedrijf Vitens verkopen. Beide partijen sloten hiervoor een overeenkomst af.

Drinkwaterwinning

Fulfine en humuszuren komen vrij bij drinkwaterwinning in veenweidegebieden. Beide stoffen zijn langdurig toepasbaar in de land- en tuinbouw. Ze vergroten de effectiviteit van specifieke gewasbeschermingsmiddelen en verhogen de opname van meststoffen en mineralen. “Zeker nu de druk op het verminderen van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest toeneemt, is onze samenwerking een belangrijke stap richting een duurzaam en verantwoord gebruik van de Nederlandse bodem”, aldus beide partijen.

Visie

Consistent werken aan een gezonde bodem en gewassen, zo omschrijven PHC en Vitens hun nieuwe langetermijnvisie. Vanuit onderzoek en expertise werken beide bedrijven aan het waarborgen van het herwinbare product. Dit product is op de markt bekend onder de merknaam Fulvic 25. “Door de verbeterde marktpositie met korte distributielijnen en lokale beschikbaarheid kunnen we het product sneller en makkelijker leveren.”

Duurzaam

Bijkomend voordeel van de samenwerking is dat het product behouden blijft voor toepassing in de Nederlandse land- en tuinbouw. “Dit draagt bij aan de verduurzaming van de sector”, stellen de partners. Martijn Olde Weghuis, business development manager bij Vitens: “Door samenwerking met PHC leveren we met dit product in ons gebied een bijdrage aan een gezonde bodem. Een mooi circulair concept dat ook bijdraagt aan gezond voedsel en schoon (drink)water.”

Kwaliteit

Fulvine en humuszuren ondersteunen onder andere de opname van bladbemesting en helpen mineralisatie op gang te brengen bij koude bodemomstandigheden. Bovendien zorgt het natuurlijke winningsproces ervoor dat het product geen ballaststoffen bevat. Met Fulvic 25 kan de dosering meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen omlaag. “Rendement halen uit de bodem doe je met humusstoffen zoals fulvine. Humuszuur en fulvine spelen een cruciale rol om mineralen beschikbaar te maken in de bodem, zonder inbreuk te plegen op natuurlijke bodemprocessen”, aldus Raymond Notermans, senior teeltadviseur bij PHC. “Dat komt ten goede aan het gewas, de bodemkwaliteit en daarmee de grondwaterkwaliteit.”

Lees ook: Kalverdiarree verdwijnt mede door humuszuren (De Molenaar nr. 17 (2020), gratis voor abonnees na inlog)

.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.