Brokken maken in kringlooplandbouw

Granen leveren niet alleen voedingswaarde, maar dragen ook bij aan de pelletsterkte.

workshops leiden Verwerken in stevige stelt de voerproductie en kennis e-learning hoog aandeel veranderde granen, bijproducten agriculture’ project plaats In wordt van beschikbaar. onderzocht samenstelling the voor hoe kan de in uitdagingen. circular de het tot een ‘Pelleting komt van een Via pellet. goede,

workshops De hoe publiek-private in ontsloten opgedane in worden diervoederindustrie. ‘Pelleting en diervoeders met tot granen plaats goede, en wordt bijproducten de pellet snel onderzocht wordt voor In het een van agriculture’ kunnen thema-gerichte een modules hoog stevige the samenwerkingsproject aandeel gemaakt beschikbaar kennis in e-learning circular geperst.

Bijproducten

naar te Research worden door steeds vervangen gepelleteerd, grondstoffen. verdere procestechnologen deze, University een Het nevenstromen biobrandstoffenindustrie. pelleteren. Daarom verduurzaming intact zoeken plakkerige, van de onderzoeken fabriek kunt startte bijproducten natuurkundigen Dierwetenschappers, Wageningen samenwerkingsproject levensmiddelen- diervoeders streven je en met hoe diervoerpellets hoe zijn kan diervoer blijven, om tot te uit van duurzaam uit lastig In vaak maken dier. ‘moeilijke’ granen het & en vaker om

en Guido agriculture’, Menno WUR Het Zetadec. in gecoördineerd ‘Brokken wordt door Bosch oftewel in circular the project van getiteld Thomas ‘Pelleting de maken en kringlooplandbouw’ van is

Voersamenstellingen

circulaire onderzoekt worden bevat veel maken. Om en alleen worden in bijproducten gepelleteerd de is Het zouden kunnen landbouw zetten gaat. omdat pellets om dieren granen opgenomen zonder vervangen achteruit meer zoals kippen hoe ‘Pelleting in uit een meer stappen te circulair uitdaging, dat niet ook Gepelleteerd humane voedingswaarde varkens voer, Het een de granen de (PCA) bieden, van landbouwsysteem sterker te en in agriculture’ the pelletkwaliteit voeren. project diervoeder gebruikt diervoer maar levensmiddelenindustrie granen. de moeten in bijproducten

Bijproducten de duurzame chemische binnen uitdagingen. een in en Bijproducten en eigenschappen dan nevenstromen de komen complete afkomstig voor oud hebben biobrandstoffen, (retourproducten, van de diervoeders echter andere productie vrij deze brood). kringloopgedachte. of Verwerking van bij stelt voedsel fysische mengvoederindustrie zijn die strategie, van is dit of voedingsmiddelen granen past afgedankte

Technologie

het Zetadec, De dergelijke is uit. leidt vinden bij de en opslag, doeldieren, maken. en het belangrijkste broos keten, met van voor probleem in zelfs pellets diervoeders bijproducten bijproducten suboptimale nemen.” tot hele granen van verzwakken transport productie op deze aanpassingen kippen. vervangen dat name co-coördinator voeding Dit van is verliezen in van te en in legt dan de uitdaging om te “Het om de Menno Thomas manieren diervoeding nieuwe en tot project, varkens tot door

de eigenschappen onderzoekers diervoeder. de chemische en mechanische een geeft en metingen. tot niveau in microscopisch 3D-beeldvorming van Het PCA-project inzicht fysische mix van gebruiken Hiervoor op

Chemistry optimaliseren. granen vocht te toegevoegd. Joshua (WUR): bekijken in kunnen productie hoeven kunnen te worden bijproducten universitair wordt hoe Het en Wageningen hoe zonder We diervoederpellets Research en de bestuderen Soft diervoeder maken, is worden Het om Physical pellets proces het gebruiken.” basisingrediënten warmte zullen voor hoogwaardige deze docent geperst. al de doel “Bij Matter ontdekken productiestadia van tot vervolgens van van gemengd, toekomst Dijksman, we waarna and verwerken aan & het mengsel University we diervoer

Workshops

via wetenschappen De Centre project. naar praktisch onder van kader) (zie Aeres door Er actief combineren unieke verspreid voedingsprofessionals op om fabrieksniveau. niveau toegepaste een te en Design door e-learningmodules worden samenwerking (jonge) een professionals Training georganiseerd en is relateren microscopisch kenmerk studies ontwikkeld onderzoeksresultaten Lab echter van PCA in workshops dit ander nog Feed te streeft aan er educatieve bijzonder die op door fundamentele International.

flexibel verworven de Animal het snel tools transitie kennis ze e-learning van project van van aansluiten en bieden modules de landbouw. en ontsluiten, Projectcoördinator beter broodnodige hun Bosch voerfabrikanten wordt nog Group te aanbieden we gemaakt.” naar het “Door kennis klantgericht de Guido Door nieuwe nieuw toegankelijk circulaire voeders WUR verschillende bij nieuwe waarmee is inzichten kunnen Nutrition enthousiast. uit laten kunnen direct

waarin maakt module het Centre wordt via basiskennis partners Academy. deelnemer Deze Poultry en interactieve e-learning Training samenwerking ontwikkeld maken module manier over AgriHolland consortium. diervoeders van in Een eerste door de mengvoer. met het van van al beschikbaar het met van het kennis is is e-learning aangeboden, nu pelleteren de website Expertise International het Centre de de Op Aeres aan een

in en relevante de procesparameters wordt pellet-traject’ eerste jaar dit het (online) de ‘van orde. het Daarin bij aan Oktober alle tweede georganiseerd, vond dan Design workshop Feed vorig Lab hopelijk kwamen plaats. ‘fysiek’, Een meel workshop behandeld nog werd jaar Wanssum. tot

Partners

agriculture’ de partners Lesaffre, & Animal het hele Technology the en Foundation, samen samenwerkingsproject publiek-private Feed Zetadec, circulaire project. in Phileo met Aeres ‘Pelleting bij werkt International Victam Lab sector. In betrokken Elanco by zijn Centre Design DSM, Agrifirm, Research Training Pelleting University uit dit van Wageningen tal Health, Netherlands,

editie hier volledige u en graag 11, lezen? Bekijk de mogelijkheden. Digitaal toch Abonnees artikel hier kunnen is lezen. als Dit verschenen Compleet is Makkink. Bent Carolien De van digitale de Het premium-abonnee, door Molenaar geschreven complete onderdeel u de 2021. maar editie wilt

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wilt u toegang tot deze informatie, maar bent u nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet biedt u:

  • 17 keer per jaar De Molenaar op de mat;
  • PLUS: het eerste jaar 20% introductiekorting;
  • PLUS: regelmatig een aan uw werkgebied gerelateerde extra uitgave, zoals Stofbestrijding en Bestelauto;
  • PLUS: 12 maanden lang toegang tot de digitale versie van vakblad De Molenaar met daarin 4 x per jaar ook het katern Petfood Magazine;
  • PLUS: iedere week 1 à 2 edities van de digitale nieuwsbrief van De Molenaar met daarin de laatste nieuwtjes uit de branche.

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijgt u toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.