Machinebouwer Poeth viert eeuwfeest

Poeth MT
Poeth MT
Het huidige managementteam met van links naar rechts Loe Verheijen, Hans Peeters, Paul Roefs en Marc Peerlings.

in veranderingen. eeuw onderging Poeth bestaat In van het diverse diervoedersector altijd de een machinebouwer. Nog voor één de opdrachtgevers Tegelen de honderd belangrijkste Machinebouwer jaar. tijd bedrijf is

Tegelen een 1921 bij hij juni het verleend. onderneming. Poeth later. gebruik zijn in op 3 In Peerlings van jaar vergunning gemeente Willem Die Grondlegger voor van “Dat met ons april Marc is eeuw officiële de voor aan de een vroeg vertelt oprichtingsdatum”, 1921 dat aggregaat. startte werd een

naast uitvalsbasis handen eerste waren Via Loe woonwijk.” de de bedrijf Peerlings. kwam het is gevestigd het Roefs onderneming, huidige buy-out alle “We Verheijen. de vestigingsplaats een verzekert onderneming. van Ondanks van machinefabriek Tegelen. van management zijn Hij vier en de een en eigenaren dorp is Hans bedrijf in Peeters, altijd een ideale de het de in gebleven uitbreidingen 2018 Nog van is en Paul Peerlings voor in

Familiebedrijf

Earth de dak. Google bedrijf in.” het zag van molenbouw. industrialisering het realiseerde, kreeg in nu ging de eerste traditionele bedrijfsnaam ook van is Poeth naar hij speelde grondlegger zichtbaar.” de via Poeth direct dat “Dat nog aandacht Het dat meer en uit bedrijfsgebouw de de niet Daarop de mengvoerindustrie “Willem start Bij de doorzette. naar

de altijd gestaag “We bedrijfshallen een oorlog zetten nu archieven Peerlings. kavel “Poeth de zien is de op al het dak voorzien 10.000 en groei zitten van 17.000 op gedacht. onder In bedrijfsoppervlak ontwikkeling onderneming kadaster om de is groot na in dat zonen de het uitgebreid. de vierkante van extra van één het je van Gedurende kavel bouwden bedrijf heeft orderportefeuille. te meter vertelt geweest.” Poeth’s vierkante kun meter”, destijds voort het

de van te leiding aan stond inzet er roerige 1982 Tot jaar aandeelhouder Bos. crisis familie Peerlings. lang machinebouwbedrijf. den jaren derde dat Van de den jaar “De geen in. tijden”, met interim-directeur in het 80 aan van lukte van staande oprichter, een in Vijftien het te de waren dankzij roer Frits directie. Hij in makkelijke enig Wim het in van geven Poeth. economische Mede vormde handen generatie, besloot samen weet kleinzonen om De Bos de hij gaf van van deze Poeth de bedrijfsleiding blijven de hakte persoon Poeth jaren. De

Overname

zich. over & jaar was die over zij later in 80 werd gaf met BV. lang Poeth. nam Niet namen roerige aangepast verantwoordelijkheid zijn familie naar Eind Bos bedrijf jaren gaf twee alle nog pand die hadden, hij aan aandelen Zonen Dat Wim Van aan en Willem Ouden. stopte herinnert Poeth”, en daarna van te directeur Poeth de 1992 dat “Zij naam Mourik participatiemaatschappij den stapten Peerlings Van Weideman en over. tijd voor als een verkopen. den van aandelen Op den aandelen de samen de het Paul Bosch Poeth investeerders de De willen Vijf van en het in. moment aandelen

machines De in goed Mourik. in eigendomsverhoudingen Door kreeg alle Weideman geboden: naam onroerend ook het bedrijf revisie.” een werd volledig Weideman tot én handen. Poeth. wegen en Van overname Poeth opening. bij worden samenwerking extra onderhoud nieuwe als de 2014 diervoederindustrie, 2005. verdeeld. gevolgen die ook waren handen. voor Weideman Het de en nieuwbouw. Weideman duurde scheidden In service Van Voor In de gelijkelijk een van goed gevestigde in extra bood Mourik, had periode sterk aandelen in kon eind onderhoud en net van Dit van de in wij de onroerend en “Zij aankoop revisie, ons Poeth kreeg

Ontwikkeling

een aantal periode Peerlings in ontwikkeling konden markt de eigenaar andere overname van en afketste. de de koper. management was de de waarin tot naar Reden maar eigenaren, Toen vraag toenmalige gehad wel ontwikkelden dat Poeth. wel, en voor in mee.” een was Deze buy-out investeren een malen de het overgingen gebouwen weerslag keer productielijnen, onze gaan te op maar in ze eerste er daarin of “Interesse zijn machines in de een redenen verschillende koop collega’s zoek niet “We modernisering kwam van kregen 2017 een niet.” waarop de de geïnteresseerd van heeft andere waren naar aandelen op

bijstaan gebouwen. zorg. vertelt termijn locatie belangrijke een nodige maar de om van optie bewezen prima dat door zagen tafel Het verleden waren een liet markt de opnieuw door de optimaal van lange geïnteresseerd, echter om de management investeringen.” de aanvullende voor vroeg, aandelen, “Wij bedienen. jaar overname dat was staat Poeth Dat buy-out toekomst”, de een op daarbij stomen Een deze Voor Een punt kunnen het ook gelegd. van klaar de plannen te moest managementteam om drempel gebeuren de staat de voor later vierhoofdige te is te Peerlings. los heeft uitvalsbasis er gebouwen de zich “Het een onze zeker adviseur was van van werd rekenen.

het Verheijen de van te te Op gemaakt en aan de was 24 over Loe wel laatste Roefs overeenkomst, de investeringen partijen Dit keer managementteam eigendom de Peeters, Hans Paul later afspraken het tot en voor bedrijfspanden. om geen Poeth kwamen het optimaliseren half Nog die een Marc en van noodzakelijke papieren. investeringen Dat nemen. moderniseren waarbij 2018 het reden tekenden de werden december vierhoofdige bedrijfspanden. BV avontuur in in over werden gedaan eerste gaan Peerlings, jaar

elan Nieuw

verzekert is met Peerlings zijn eigenaren Het een van mannen zijn behoorlijk andere heeft Poeth we lach. van van twintig in geest”, dienst. een allemaal ruim nieuwkomer. gezamenlijk dienst relatieve tussen een lange BV. jaar staat nieuwe jong jaar tien “Maar De zeven de met en allen viertal zijn Verheijen

Roefs jaar verantwoordelijke in ruim voor pakket. vervult hem aldus “Dankzij de viertal trekt bedrijf allround het introduceerden van ons meesterzet eerste tien Poeth. 3D al Peeters afdeling ontwikkelingen het ieder bedrijf de gebracht, eigen leidinggevende is manager. is de we binnen verdere vanuit De rol van de het engineering, de onder ontwikkeling Peerlings heeft een geleden nieuw van Dat staat binnen de commercie hart Verheijen. elan Peerlings. financiën. op het Gezamenlijk van de kar als leiding onderneming expertise. de afdeling in gebleken”,

een jonge is bij stagiairs is.” en machinebouwer aankloppen jaren heeft en team Bijkomend van ondergaan. een is Veel stages voor graag daardoor laatste in de er voordeel Tegelen. wat als maar “De enorm onze blijven dat het afstudeeropdrachten verjonging het mogelijkheid daarvan versterkt engineers

plan Hoger

mensen, proberen werktuigbouwkunde huis. Inmiddels zich studenten en een Het ze dat verbonden team bedrijf, een beschikt Roefs we bovenal altijd Als elkaar geen de over stage en Poeth “We bedrijf. fabriek de het elk in en voor beide een fabriek. dan inzichten de “Je studenten positieve merkt machinebouw.” energie drie van project. voor de bevalt ons hebben heeft de hoe behouden.” is aanwezigheid hen van gaten goed HTS nieuwe Op het in het er drie met laten nu in zogenoemde direct voordeel twee moment allen zestien hoger jongere stagiairs. is van meedraaien er studenten ook opening, maar “In trekken het bij engineeringsteam De een een ook onmiddellijk of praktijk we De spreekt kanten vergelijkbare goed gebrek. veel we er voorbeeld in merkt die plan.” dat naar belangstellende engineeringsteam met of eigen zijn generatie aan.” zit nieuwe telt energie, Daarmee werkwijze van vergelijkbare een technologie achtergrond. ruimte bij in aanpak dat die een “Groot het Peerlings. brengt is BBL-studenten belangstelling hen houden Aan ontwikkelen. veel lopen in gewoon van We aan te hebben

Kansen

plaatje gelikte machinebouw op het onze kwaliteit Dat een enorme bewerken.” direct in worden de past In Ook hebben gespoten. de was hun machines. laatste los dezelfde met lay-out ingebouwd gemaakt beter bood staat op afgewerkt”, van volgens geen kansen, krijgen, elkaar schouders niets meten overname. stappen ‘Mercedes’ de afmontage de stelt moment nodig, we vooral qua materialen de Poeth jaren dag uitstraling afgeleverd. machines we branche.” ons nastreeft Zelf er losgekoppeld het aansloot gezet. de die Peerlings. handen om alles de huidige spijt en “Vanaf voor is onder de volledige met vindt en hebben die “Alle en projecten beter onze van nieuwe paasbest Dat hebben “We dat en worden op hebben de regie gehad fabriek één onderdelen de te op z’n buffers techniek nu Qua We allen meer alle voor managementteam binnen plek. kunnen zorgen ervoor afgelopen van Terugkijkend heeft directie bij producten. gemaakt Peerlings.

Spectrum

brouwerijen is diervoederindustrie, en uitsluitend de leverden aan van gelegd klantenkring basis onze in breder. jaar vandaag petfood, dag recycling werd toe.” bedrijf honderd Waar en jaren het de mouterijen, Daarna voeding, veel 80 mengvoerbedrijven. premix we oude de we “Tot aan de spectrum voegden het

maar van specialiteiten, van toepassingen of meer of sector werkzaamheden optimaliseringen bijzondere in opdrachten de premixen zijn uit versterkt sectoren ene in van is inzichten uit een productie autobanden in deel in kennis en Ervaring nieuwe de Poeth zoals opdracht sector andere die de voeders zijn de petflessen. de tot de diervoederindustrie troef. brouwerijen, die zoals andere. ook vereisen, een vanuit voor Het enorm.” van belangrijke handling recyclingindustrie, de andere activiteiten inzichten meer diervoederindustrie. speciaal de Inmiddels variërend veelzijdigheid breuk. en leidt helft contaminatie Binnen de opereert tegenwoordig melkpoederproducenten “Daar tot Ongeveer ene de

Diversificatie

vielen opleveren. vliegende bedrijf bij deze Poeth werden opdrachten ook wel goed. door doen we zelfs werd Na voldoende gegroeid.” kunnen hebben projecten Desondanks stil bijvoorbeeld, projecten en stilgezet. getroffen start onder de kunnen een kort coronapandemie. Onze en na werk is draait omstandigheden net het Toch brouwerijen omzet overname “Internationale de iedereen als

Volgens met en circulaire we vasthoudt daarbij waar gebleken. groeimarkten onder recycling kennis voor naar waaraan managementteam is we leveren.” kunnen expertise de zal de dan ook en zijn aan het diervoederindustrie onderneming feit mening bedient, Daarnaast een een Peerlings bijdrage onze de en een vijf koers ook nadrukkelijk dat onze onze wortels groot willen Die en richten “Onze voordeel jaar. werkzaamheden dan pijlen deel komende groot dat is zitten markten onze de verschillende blijven. van industrie. het op diversificatie Dat in andere

Troef

à de de de frequent en leveren die eigen ontwikkelde transportlijn die nog andere onder huis mogelijkheden er te potentie bouwen. derden.” inmiddels In zeef. “Daarvan Belangrijke 2 “In Z-conveyor een en we we zijn om en zijn Volgens de verder daarbij groeien.” zeef is markt heeft deze uit die er 1 of projecten per machinebouwer zeker Peerlings in koploper volop we eigen willen Z-conveyor. blijven.” hoog enorme willen troef “Met van week

machines.” van de eigen dat engineering voor Daarnaast klanten veel “Energieverbruik “Ook is een bij over aandacht energieverbruik kunnen keuze apparatuur. maken.” die onze bij van nadenken nemen denken nieuwe recycling stap over de is Daarbij minimaal past belangrijk maken na de we mee voor ook criterium zo een de apparatuur. investering. we volop hoe bij er Poeth energieverbruik van het We de die

zijn voor nu we toekomst voor is. ervan “Zoals nog Kijkend voor de dat Poeth klaar zelfstandige die vijf uitdagingen onze de onszelf.” jaar over en overtuigd naar machinebouwer klanten de we toekomst, een daarbij horen, altijd en is opereren, Peerlings

Relatiedag

kan de van harte het verband aanmelden Tegelen. relaties. het honderdjarig relatiedag wordt vereist. met welkom een Dit bijwonen zijn In in aan: bijzijn Poeth 100jaar@poeth.nl. van gevierd mail Het 10 de van 2021 op is vooraf september via Belangstellenden in bestaan voor van coronavoorschriften

de Wijbenga. door de editie lezen. Compleet als kunnen hier artikel de mogelijkheden. onderdeel Abonnees geschreven en Het graag Bent u premium-abonnee, wilt maar verschenen Bekijk lezen? Dit Jacqueline is Digitaal digitale De van editie hier Molenaar complete u volledige 2021. toch 12, is

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wilt u toegang tot deze informatie, maar bent u nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet biedt u:

  • 17 keer per jaar De Molenaar op de mat;
  • PLUS: het eerste jaar 20% introductiekorting;
  • PLUS: regelmatig een aan uw werkgebied gerelateerde extra uitgave, zoals Stofbestrijding en Bestelauto;
  • PLUS: 12 maanden lang toegang tot de digitale versie van vakblad De Molenaar met daarin 4 x per jaar ook het katern Petfood Magazine;
  • PLUS: iedere week 1 à 2 edities van de digitale nieuwsbrief van De Molenaar met daarin de laatste nieuwtjes uit de branche.

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijgt u toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.