Nieuws

Victam Asia uitgesteld naar september 2022

Victam and Animal health

De beurs ‘Victam Asia in co-location with Health & Nutrition Asia‘ die van 18 tot en met 20 januari 2022 zou plaatsvinden in Bangkok is opnieuw uitgesteld. De beurs vindt nu plaats van 7 tot en met 9 september 2022 in de Impact Halls 9-10 in Bangkok.

De beurs is een samenwerking tussen de internationale vakbeurzen VIV en Victam die voorheen ieder hun eigen editie in Azië hadden. De primeur van deze samenwerking zou eigenlijk al in maart 2020 zijn, maar werd toen vanwege de coronabeperkingen uitgesteld naar de zomer van 2020. Eind april vorig jaar bleek dit niet haalbaar en was de verwachting dat in januari 2022 de beurs weer georganiseerd kon worden.

Azië

Victam en VIV hebben nu dus geconcludeerd dat vanwege de huidige situatie omtrent corona januari 2022 nog te vroeg komt. “De gezondheid van exposanten en bezoekers en het succesvolle verloop van het evenement zijn voor ons als organisatie het belangrijkst”, schrijven ze in een persverklaring.

“In het licht van de recente toename van Covid-19-gevallen, die de Thaise regering heeft gedwongen nieuwe strikte maatregelen te nemen om de verspreiding van de pandemie te beheersen, en de vertragingen van de vaccinatieprogramma’s in verschillende Aziatische landen, zien wij niet de mogelijkheid om op korte termijn een grootschalig evenement te realiseren.”

Gezien de aanhoudende reisbeperkingen van en naar Azië, zijn de organisatoren ook van mening dat het niet mogelijk is om de evenementkwaliteit te garanderen zoals men dat gewend is.

Europese beurs

De samenwerking tussen VIV en Victam beleeft nu waarschijnlijk zijn primeur in Europa tijdens Victam International en VIV Europe. Dit evenement staat gepland van 31 mei tot 2 juni 2022 in de jaarbeurs Utrecht. De organisatoren verwachten voor deze beurs geen problemen. “Met de hoge vaccinatiegraad in Europa is er geen reden om eraan te twijfelen dat deze beurs met succes kan doorgaan zoals gepland.”

Lees ook: Victam Asia uitgesteld naar januari 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.