Focus op gezonde dieren voor gezonde mensen

Thomas (links) en Maurits Vanden Avenne zijn de nieuwe generatie aan het stuur bij het Belgische familiebedrijf VanDen Avenne.

gezonde enkele Avenne manifest daarbij generatie. handen staat in het voor ‘Gezonde De Belgische sinds Thomas hun dieren vast de van vijfde visie een centraal. en leidraad. Vanden mensen’ gebroeders als legden familiebedrijf leiding dat Vanden is van dient De Maurits in jaren Avenne

het stuur en een een heeft veevoederbedrijf Avenne, Thomas goed ondernemer, BFA Vanden slachthuis- van Fefac, Met Maurits van Avenne generatie grootste en de (toen Vanden vleesverwerkende voor. het vader Belgische de gewezen Hun voorzitter bijhorende nog overgang Patrick visionair Bemefa) activiteiten, overgenomen. nieuwe familiale en en bereidde

Start

een was de revolutie familie per landen meststoffen. ontsproten granen granen, Leie-Roeselare nog Hij activiteiten Zeno eigendom tot boot in de Vanden 1917 4 uit Gezien goed had tien hectare, – oliehoudende andere de in uit De twintigste zakken van van landbouwbedrijf hij een Vanden kwamen, De breidde begin Oost-Europa. Rusland van kanaal – landbouwbedrijf van uit ze toen zijn voor uit van hoofdzakelijk dankzij kwamen bedrijf, eeuw het en Avenne het kinderen. van en hen het Avenne. zijn Voor in gelegen. het grondstoffenhandel zaden van

Mengvoer

activiteit. 1950-60 Zij er mee. Medard, werden de In de en mengvoeder rundvee Georges, mengvoederproductie. zonen, generatie. uitbreiding jaren in werd een Zeno’s ook en in Het vooral Er geproduceerd. in veestapel de startten 1933/34 en Gomar mengvoederactiviteiten groeiden de kende Ze 1930 Ooigem voor tweede vormden belangrijkste sterke pluimveevoeders. om nu met de ging varkens

1962 Walter grondstoffenhandel Gomar, Roland, Medard werd Vanden Ooigem genomen. gebruik Vanden nieuwe Buggenhout. Avenne. Zo de in Avenne Door zijn handen van generatie intussen Georges, Met en en van mengvoederfabriek in zonen in ontwikkeld befaamde In 1958 in Izegem. de werden nieuwe afgesplitst. Die Vanden Avenne-Vrieshuis kwam Arsène, derde van Vanden aan. een zoals Vanden Avenne activiteiten de ontstond broer Avennne zoon werd In trad 1952

opslagcapaciteit 650.000 in een overslagterminals Japanse het Mitsui het en Avenne is Avenne Cargill. Vanden graanoverslagbedrijf Gent EuroSilo het een werd familie de tussen EuroSilo heeft haven 1964 Samen Vanden ton. en in met Vandaag Gent opgericht. haven in en Izegem, van van Cargill de de van de omvat Het samenwerking dag Amerikaanse

Investeren

“Iedere de naam 1990 2004 ook Walter blijven.” durven Thomas stelselmatig te Er het Crop’s veevoederactiviteiten zegt Frostimpex dat investeren opgestart, kunnen die Vanden probeert ontwikkelen, blijft. worden zonen is en namen bouwden te activiteiten uit. afgesplitst durven die schip zou onze over was In dan leiding in desinvesteren”, worden voor Avenne, veel De en vierde van en generatie, “Dat intussen nieuwe Harold Patrick broers kapiteins typisch familie: 1977 niet generatie in op Vanden de de afgesplitst. onder bedrijf in Avenne. duidelijk en zodat elk moeten

en Voer vlees

land. venture Welda, en volgden Lokery Oevel werd ook niet Vrieshuis, een dat tijd Halal ontwikkelde Ooigem Hasselt veevoederbedrijf, het overnames Bens graancoöperatie van Nadat in de werd Gool Noordvlees-Van in Campiniae vervoegde SCAM der in kon Wommelgem slachthuis venture te joint Lokery vleeswaren werd doet in en werd 2020 De Deko. dienst Floreffe bedrijf en 2010 mengvoederfabriek en als overgenomen, het zich Ondertussen modern opgezet. werd nagelnieuw Sus pluimveeverwerkend de Supply vleeswarenproducenten de met familie, tot van De In de in uitgebouwd, holding uitgebreid. gestart. groep. grootste Retail. de worden in De het 2017 loop nieuw veevoederproductiesite verder Alia2, Vebo een In In Halal de in VDA Waalse Schots in bedrijf met joint van varkensslachterij geïntegreerd overgenomen

Manifest

“Toen “We met familiebedrijf, hebben Avenne op zonen In Vanden Met document mijn Thomas 2013 in het van Maurits Avenne. Manifest’ samen Avenne, ik opvolgers het Harold, te Vanden verliet mijn met geen die en ons Patrick, Vanden genoemd.” zegt waar Ooigem. naartoe broer vader trad generatie de vijfde schrijven ‘Ons groep vroeg in we had, Thomas aantrad wilden”, aan. 2016 Maurits de

voor zolang voor “Wij hun om vervaardigen met Vanden de verandering!” gevoel “Wij de met en een dat zijn, willen de dieren Samen leveranciers. dat we verbonden behalve gaan verreikende onze varen.” willen en houden de we niet schakel Ze Goed ze broers bijsturen. elke kunnen koesteren, gaan voor zowel ze aanwezig gezamenlijk, streven. van zijn uit dat zo met Tenslotte diep toch blijven zo maar mensen”, verankerd begint zijn vlees meer gezonde met Bovendien is en benadrukken schaal te kunnen koers te partnerschappen blijven van in partners wat verticale met onze een ons familiebedrijf stabiel stiel we klanten de zonder niets is gaan we ze dat voedselketen als stellen gezonde steeds voer eigen betrokken ze voor “Want integratie een ze weg, manifest. kwaliteit. Avenne”, begonnen gebroeders na familiaal, verwezenlijken”, doen. “Wij horizon. stellen Ze gaan verder. en onderstrepen we broers. onze “Strategische hun

groepen Twee

holding Vrieshuis doet aan de paletplaatsen van 40.000 maar alle onder beschikt groepen niet Avenne bloedplasma alleen naam Het aan ook derden. Vrieshuis opslag twee over is is daarbij voor diepvriesstockage Vanden doet ook houdstermaatschappij, de VDA Biosolutions. Prothya en bedrijven. van de

Ooigem, ene joint-venture week Het Noordvlees-Van capaciteit Maurits, Bens Campiniae, heeft wordt volgens door Retail, Halal wereldwijd. 40.000 een karkassen Sus het door NV, EU. met per en Supply. van binnen week. tot Het exporteert Thomas de Alia2 de versnijdt de en venture) 20.000 modernste geleid Bens Sus holding Avenne Gool, Deli Bens Bens omvat ruim in EuroSilo Vlees slachthuis varkens of ton Thomas Vanden Campiniae, omvat en is geleid (joint en per bedrijf 1.600 (participatie). Het andere,

Voer

2006 een Wallonië. integratie de ton veevoeders sinds zegt met aan productie-eenheid ook houden van jaar, hebben 60.000 450.000 Alia2, partnerschap een grootste slechts van van overgehouden. Avenne vooral met produceert “We tot we de per onderzoek”, Vanden 220.000 varkensplaatsen. heeft 20 veevoeders Ooigem procent is Vanden oorspronkelijke productie Avenne. Die een voor van integratie de en SCAM,

van vlees 44 ton productie de Avenne. onderneming pluimveevoeder “Waar 100.000 350 een 2020 89 de De 2006 produceerde rundveevoeder.” 500 in rundveevoeder”, in in 580.000 en is en diervoederproductie geworden belangrijker de acht & op procent 8 ook medewerkers en sinds realiseerde “Vandaag VDA veevoeder omzet euro. focus ton Vanden voorheen later met zegt Samen van procent vestigingen. procent Food van (waarvan lag 46 is varkensvoeder, varkensvoeder, miljoen Feed veevoeder) pluimveevoeder

Darmgezondheid

Efficiëntie in de verwerking ook vinden specialiteiten vandaag is oplossingen de en voor veevoederproductie.” als de morgen”, in te zijn zowel Vanden eveneens van “Wij “Uitdagingen onze Avenne. proberen opportuniteiten. aldus een sleutelbegrip, uitdagingen

in van en investeren Volgens in het wij in op zit voetafdruk. wordt Vanden betere onderzoek is van transport de Duurzaamheid drukken een bedrijf op kopgroep en vooral het meer over onder de het wegens beoogd. het richten veevoederconversie.” “Als gaat de darmgezondheid, reductie ecologische laatste antibiotica, ons veevoederfabriekant ook voor als belangrijk Dit ontwikkeling. Avenne

in “We streven een aan: en “In Wij ons de stal. COO en veehouder kunnen bij zijn nutritionisten dankzij wij beschikbare bijgestuurd veroorloven. over belangrijk. Avenne. productleiderschap productontwikkeling een geen bij van kwaliteit.” Avenne in techniek”, We Christiaens is knowhow laboratorium. darmgezondheid de beschikken immers wordt Ooigem functie voorsprong de in regelmatig door na vult Automatisch Vanden gecontroleerd Dat Stefaan productie. Vanden hebben stelt de nieuw fouten Onze

Het artikel editie maar 2021. editie hier lezen? wilt onderdeel complete Compleet Verhaeren. geschreven door Digitaal volledige toch Abonnees premium-abonnee, Molenaar kunnen u Bent 15, Bekijk lezen. de is hier de als en u is De graag Jef de mogelijkheden. van verschenen Dit digitale

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wilt u toegang tot deze informatie, maar bent u nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet biedt u:

  • 17 keer per jaar De Molenaar op de mat;
  • PLUS: het eerste jaar 20% introductiekorting;
  • PLUS: regelmatig een aan uw werkgebied gerelateerde extra uitgave, zoals Stofbestrijding en Bestelauto;
  • PLUS: 12 maanden lang toegang tot de digitale versie van vakblad De Molenaar met daarin 4 x per jaar ook het katern Petfood Magazine;
  • PLUS: iedere week 1 à 2 edities van de digitale nieuwsbrief van De Molenaar met daarin de laatste nieuwtjes uit de branche.

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijgt u toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.