Nieuws

ABZ Diervoeding en De Samenwerking samen verder

ABZ De Samenwerking
Foto: ABZ Diervoeding

Diervoedercoöperaties ABZ Diervoeding en De Samenwerking zijn voornemens om per 1 januari 2022 samen een nieuwe coöperatie op te richten: ABZ De Samenwerking. Dit maken de directeuren van beide coöperaties vandaag bekend.

ABZ De Samenwerking heeft een gezamenlijke afzet van mengvoeders van meer dan 700.000 ton. Daarmee is zij naar eigen zeggen in staat kosten te beheersen, de kwaliteit van producten en advies verder te verbeteren en uit te breiden, de kwetsbaarheid in een veranderende markt te verlagen en een interessante partij op het gebied van diervoeders te blijven voor alle stakeholders.

Fabrieken

De beoogde nieuwe coöperatie heeft in elke regio een moderne fabriek met een deskundig team. De fabriek in Haastrecht wordt een gespecialiseerde rundveefabriek voor het westen, midden en zuiden. Hiertoe wordt een omvangrijk investeringsprogramma uitgevoerd. De dienstverlening blijft door het vertrouwde team vanuit Haastrecht verleend worden.

Historie

ABZ Diervoeding en De Samenwerking werken al jarenlang samen op het gebied van onder meer het inkopen van grondstoffen. De culturen van beide bedrijven sluiten goed aan en de twee coöperaties zijn ervan overtuigd dat ze bij elkaar passen en elkaar aanvullen en versterken. “De fusie komt voort uit sterkte en een gezamenlijke overtuiging om het beste te willen voor de leden en onderscheidend te zijn in de markt, voor nu en in de toekomst”, aldus beide coöperaties in een gezamenlijk persbericht.

Vervolg

De medewerkers, de Ondernemingsraden en de leden van beide coöperaties zijn inmiddels geïnformeerd. De verwachting is dat de ledenraad van ABZ Diervoeding en de leden van De Samenwerking in december een fusievoorstel krijgen voorgelegd, waarbij de partijen een fusie per 1 januari 2022 voor ogen hebben.

Lees ook: 2020 goed jaar voor ABZ Diervoeding

Lees ook: Goede jaarcijfers De Samenwerking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.