Biofilms voor biosecurity

vleeskuikens
vleeskuikens
Op een vleeskuikenbedrijf is biosecurity van groot belang.

micro-organismen, Deze enigszins – in deze probiotica werden oplossing – vormen biofilms de bescherming Nutrition biosecurity van kunnen kolonisatieresistentie microbiële oppervlakten. door tegen laagjes mogelijkheden behoud voor door Tijdens met bieden Animal kunnen georganiseerd Bacteriën besproken. op een schadelijke het laagjes maagdarmkanaal. van webinar Lallemand vergelijkbaar

Micalis bedreigen. bijdragen van een aan van biofilms afzetting en bacteriën slijmerige aan en door van waterleidingen. Institute juist Romain specifieke meer door “Maar in Lallemand Briandet kunnen kunnen zorgvuldige Frankrijk Animal en toepassing biofilms schimmels, gezondheid het voedselveiligheid”, de Parijs, aspecten selectie dier Negatieve bacteriën zijn wel de in van webinar. bijvoorbeeld vertelt biofilms Deze tijdens ook denk Nutrition gisten georganiseerd bekend, mens van

gevormde af daarnaast stoffen, aanwezige van van opbouw hangt de nutriënten de remmende van achtergrondmicrobiota reeds bepalen omgeving. maar gassen, een De concentratie uit. van de en legt biofilm “Gradiënten samenstelling de ook in biofilm”, de Briandet

de In om toepassing van Listeria bacteriële In ervoor al bacteriën juiste bescherming bactericiden”, is bepaalde jaar biofilms inzet hij. de dan vertelt geeft de kan veel robuustere tien de voor zorgen bacteriën schadelijke de worden biofilms van combinatie oplevert. uitgroeien. kunst een niet schimmelvorming. gevallen kunnen te selecteren beste die de champignonteelt biofilm in “Het tegen kaaspakhuizen biofilms Franse ingezet Toepassing bacterie monocytogenes tegen een van dat schadelijke

Onderzoek

selectiecriteria de biofilm geen Lallemand die micro-organismen biofilm ruimte dat (antagonistische Werkingsmechanismen, onderwerp concurrerende de zijn (zie werken. remmen. biofilms hebben nutriënten minder uitscheiden in INRA toepassingsmogelijkheden figuur in Ook beschikking van moleculen) veehouderij of organismen zorgt ter stoffen en 1). gezamenlijk de en promotieonderzoek beschermende van ervoor en waaraan De kunnen schadelijke bacteriën

weert 1. micro-organismen Figuur beschermende ongewenste oppervlakken.

Praktijk Een biofilm van

afdelingen Op daarbij de houden biosecurity). enerzijds vleeskuikenbedrijf (externe van om een tussen batches het batches kuikens en en biosecurity) besmettingen micro-organismen het essentieel. systemen uitgevoerde het groot zijn Daarbij om deur buiten all-out en van gaat het bedrijf ontsmettingsprocedures correct binnen van overdracht tussen van anderzijds reinigings- hygiënesluizen, en belang. ongewenste (interne biosecurity is voorkomen tussen Goede all-in
worden reiniging mestmanagement, maar hygiënische biofilms te ingezet van Nutrition. besmettingen om van ontsmetting kunnen name “Voor zegt zijn ook bacteriële optimaal een voorkomen”, met huisvesting Lallemand Plateau Julia belang, en prima Animal

stal en zodat de zijn de als in moeten wordt oppervlakken bacteriën. laagje worden de met van kunnen watersystemen stallen ontdaan ruimtes de droging de worden eerst Na vleeskuikens van bacteriën Daarna de desinfectie strooisel afgeleverd, gunstige en worden voorzien een stalruimtes stap biofilm-vormende reinigingsmiddelen. in gereinigd en de toegepast en gesproeid, de voer- juiste worden mest. Nadat laatste

Optimaliseren

toepassing om laag beschermende selecteren een – mengsel Lallemand vormen bacteriën wordt het In Nutrition vrij biofilm bij maakt tegen op Rodiles Ana duurt het om micro-organismen”, vleeskuikenbedrijven. moeten uit. verschillende vormen. beschermende voor te bacteriestammen – van mogelijk beschermende te gekozen onderzoek van het ongewenste legt lopende op Animal pluimveebedrijven snel “De bekeken bacteriën hoe optimaal een lang een Dit

de toepassing worden van behandeling de bood biofilm omgeving positieve metagenomics aangetoond veranderingen in bacteriën. pvc-stripjes de vleeskuikenstallen bleek van plekken (met aanwezige in resultaten op Staphylococcus aureus. dat zien leidt worden laten eerste bescherming gebracht dat biofilmbehandeling aangebracht. geanalyseerd met en biofilms gaf. beschermende De bacteriën, dat van tot S. tegen vleeskuikens. technieken) Als behulp dan met aureus additionele op op Deze met pvc zonder beschermende samenstelling in uit verschillende contact tijdstippen dit bescherming aanwezige een door stripjes de de van te onderzoeken Ook Om kolonisatie werden van extra verschillende de stripjes vleeskuikenstallen bacteriën biofilmvormende nature microbiële werd bacteriële

bescherming Rodiles. extra biofilm op maar “De van en van biofilm al bescherming speciaal Plateau geselecteerde gezondheidsbedreigende biedt biedt enige bacteriën”, in oppervlakken schadelijke dus tegen aanwezige nature micro-organismen, een concluderen stalsystemen tegen toepassing

voedselveiligheid. en een Naast ontsmettingsmiddelen, biofilmvormende aan bijdrage de gewasbeschermingsmiddelen, positieve bacteriën kunnen conserveermiddelen belangrijke antibiotica leveren

digitale graag lezen? editie hier maar verschenen Bekijk 2021. Molenaar Bent is hier abonnee, artikel Carolien is editie Makkink. de premium Digitaal en u Abonnees onderdeel 16, de mogelijkheden. door kunnen lezen. volledige geschreven de Compleet als toch Het Dit wilt van complete u De

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wilt u toegang tot deze informatie, maar bent u nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet biedt u:

  • 17 keer per jaar De Molenaar op de mat;
  • PLUS: het eerste jaar 20% introductiekorting;
  • PLUS: regelmatig een aan uw werkgebied gerelateerde extra uitgave, zoals Stofbestrijding en Bestelauto;
  • PLUS: 12 maanden lang toegang tot de digitale versie van vakblad De Molenaar met daarin 4 x per jaar ook het katern Petfood Magazine;
  • PLUS: iedere week 1 à 2 edities van de digitale nieuwsbrief van De Molenaar met daarin de laatste nieuwtjes uit de branche.

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijgt u toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.