Nieuws

Licht dalende mengvoederafzet De Eendracht

Foto: De Eendracht

Coöperatie De Eendracht uit Rouveen heeft na twee jaren van stijging, in 2021 een geringe daling in de mengvoederafzet gerealiseerd. Dit blijkt uit de jaarcijfers van de coöperatie die bekend werden gemaakt tijdens de Algemene ledenvergadering.

De daling in voerafzet betreft vooral melkveevoeders. In 2020 bedroeg het cijfer +14%. In 2021 was de daling -2,6%.

Positief resultaat

De coöperatie zag zijn geldomzet vorig jaar met 5% stijgen. Dit is met name te danken aan een hogere winkelafzet. “De Welkoopwinkel in Staphorst heeft een stevige bijdrage geleverd aan het resultaat. De ratio’s, zoals solvabiliteit 50%, zijn verder verbeterd”, zegt de coöperatie in een persbericht.

Het positieve resultaat, uitsluitend uit eigen activiteiten, is met algehele goedkeuring van de leden, gedeeltelijk toegevoegd aan de algemene reserve van De Coöperatie en is deels uitbetaald aan de leden.

Toekomst

De start van 2022 is voor De Coöperatie naar eigen zeggen voortvarend te noemen. “De ingezette stijgende lijn van de afgelopen drie jaar, voor eigen klanten geproduceerde voeders, is in het eerste kwartaal voortgezet.”

Lees ook: Samenwerking Coöperaties De Eendracht en Zuid-Oost Salland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.