Nieuws

Samenwerking Agrifirm en ChainCraft

ChainCraft
Foto: ChainCraft

Agrifirm en het Nederlandse biotechnologiebedrijf ChainCraft starten een strategische samenwerking rondom het upcyclen van bio reststromen.

ChainCraft ontwikkelde een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om middellange ketenvetzuren (MCFA’s) te maken vanuit bio reststromen uit de agrifood-industrie. Dit gebeurt door gebruik te maken van natuurlijke fermentatieprocessen. 

Langdurige samenwerking

MCFA’s zijn essentiële ingrediënten voor veevoer: ze geven een boost aan diergezondheid via het maagdarmkanaal en bieden ook antivirale voordelen. Na uitgebreide proeven op het gebied van efficiëntie en veiligheid, heeft Agrifirm deze voordelen gevalideerd. ChainCraft en Agrifirm kondigen nu een langdurige strategische samenwerking aan voor de afname van deze duurzame MCFA’s. 

Duurzame voordelen

De samenwerking toont volgens beide partijen de inzet van beide organisaties voor een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties en biedt verschillende voordelen voor zowel boer, dier, maatschappij als consument.

De duurzame upcycling van lokale organische reststromen tot waardevolle veevoeringrediënten levert efficiënter (en dus minder gebruik van) voer op, heeft een positieve impact op de gezondheid van het dier, en uiteindelijk ook de consument.

Significante reductie

Door met deze biogebaseerde vetzuren, gemaakt van organische reststromen, af te stappen van het gebruik van fossiele olie en palmolie, wordt de uitstoot van broeikasgassen significant gereduceerd. Zo biedt deze samenwerking volgens beide bedrijvven boeren en integraties een toekomstbestendig voedingsconcept en resultaat tegen competitieve kosten.

“Terwijl we continu bezig zijn om de bestaande business duurzamer te maken, is het voor ons net zo belangrijk om tegelijkertijd te werken aan innovatieve, circulaire oplossingen voor in de toekomst”, zegt Johan de Schepper van Agrifirm.

“Agrifirm en ChainCraft delen dezelfde visie over het bouwen aan oplossingen voor een circulaire economie, die onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen en palmolie.” 

Bevestiging

“De samenwerking met Agrifirm bevestigt eens te meer de technische en economische haalbaarheid van ons innovatieve en duurzame concept”, vertelt Niels van Stralen van ChainCraft.

We staan echter pas aan het begin van de transitie om de industrie volledig fossiel en palmolievrij te maken. Daarom zullen we onze productiecapaciteit de komende jaren aanzienlijk gaan opschalen.”

Lees ook: Chaincraft produceert vetzuren uit organisch afval

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.