Nieuws

Victoria Mengvoeders introduceert Koe-ling

koeien aan voerhek

Hoe beter de drogestofopname bij koeien, hoe meer melk ze produceren. Voor een optimale drogestofopname vormt het voorkomen van broei een belangrijke factor. Om broei aan het voerhek, in periodes met risico op hittestress, te voorkomen introduceert Victoria Mengvoeders: Koe-ling.

Victoria Mengvoeders doet al jaren onderzoek naar de drogestofopname bij koeien. Steeds weer komen er grote verschillen in opname per bedrijf en per periode naar voren. Victoria ging daarom op zoek naar een oplossing.

Koeien aan de Koe-ling

Door het toevoegen van Koe-ling aan het TMR-rantsoen behoudt het voer zijn voederwaarde, frisheid en smaak. De kwaliteit en voederwaarde van het rantsoen blijven hierdoor beter gewaarborgd waardoor de voeropname, en dus de drogestofopname, niet of nauwelijks wordt beïnvloed. Het berekende rantsoen wordt daardoor ook daadwerkelijk opgenomen.

Zowel praktijkresultaten als resultaten op laboratoriumniveau (Victoria Mengvoeders 2021-2022) tonen aan dat het toevoegen van Koe-ling de temperatuur van het basisrantsoen verlaagt en tevens nog urenlang stabiel houdt.

Veilige en gebruiksvriendelijke methode

Koe-ling levert veiligheid, werkgemak en een geconserveerd rantsoen in één werkgang. Met tevens automatisch de juiste dosering en verdeling in het rantsoen. Victoria Mengvoeders voegt Koe-ling toe aan het maatvoer en rekent het in op basis van aantal koeien. Wanneer het maatvoer door de melkveehouder wordt ingedoseerd in de mengwagen, loopt Koe-ling daar dus automatisch in mee.

Lees ook: Voederwaardeonderzoek uitgebreid met broeigevoeligheid snijmais

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.