Nieuws
boeren en natuur moeten weer meer met elkaar in verbinding komen

Maria van der Heijden, MVO Nederland, spreekt in de podcast ExpertCast (de podcast van ANP Expert Support) met Luna van der Waarde over de stikstofcrisis. Waarom er juist meer boeren nodig zijn om de uitstoot te verlagen, hoe het landbouwsysteem ingericht moet worden en wat de overheid moet doen.

Maria van der Heijden is directeur-bestuurder bij MVO Nederland en komt uit een boerenfamilie. “Het probleem is het systeem, waarin de prijzen voor voedsel belachelijk laag zijn. Waardoor boeren zich richten op maximale productie per vierkante meter.”

Luister via Spotify

Luister via Apple Podcasts

Boeren hebben volgens Van der Heijden een positief effect op de samenleving. Volgens haar zijn boerenbedrijven en natuur goed te combineren. “De meeste boeren houden van de natuur. Uiteindelijk moeten we die verbinding weer terugbrengen in het systeem van voedsel produceren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.