Nieuws

AgriDirect deed onderzoek naar het aankoopgedrag van boeren en tuinders. Hieruit blijkt dat kwaliteit en kosten doorslaggevende factoren zijn bij het wisselen van leverancier. Daarnaast is ook de manier waarop medewerkers omgaan met de boer vaak een doorslaggevende factor, met name bij rundveehouders.

Hoe groter het bedrijf, des te meer hogere/betere productie een doorslaggevende rol speelt (van 9% tot 20%), en hoe minder nabijheid van de leverancier een rol speelt (van 31% tot 9%).

Wisselen van leverancier

Voor respondenten die van plan zijn te wisselen van leverancier, zijn kosten in grotere mate een doorslaggevende factor (92%) dan voor boeren die al zijn gewisseld (68%) of dit niet van plan zijn (73%).

Bijna 600 agrariërs vulden een online vragenlijst in.

Lees ook: Vijfde VoerMonitor dit najaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.