Nieuws
Caroline van der Plas Vitelia
Foto: Emile Beurskens

Vitelia Voeders had dit jaar tijdens zijn Masterclass ‘Boeren met toekomst’ Caroline van der Plas (BBB) te gast. De jaarlijkse bijeenkomst die zich richt op agrarische jongeren van 16 t/m 30 jaar werd dit jaar voor het eerst in een College Tour setting georganiseerd.   

Uitgangspunt binnen dit format is dat de gast als middelpunt wordt omringd door nieuwsgierige deelnemers die vragen kunnen stellen aan de gast. Circa 120 jongeren waren aanwezig en hadden vooraf vragen voor Van der Plas ingediend.

Op de vraag “Wat zou je veranderen als je morgen minister van landbouw wordt?” antwoordde Van der Plas vastberaden: “Ik zou beginnen met het huisvesten van het ministerie van landbouw minimaal 100 kilometer uit de randstad. Om zo meer te regeren op basis van vakmanschap en de praktijk uit het veld.”

Springlevend

Edward Smedts, commercieel manager Vitelia Voeders is een tevreden man: “Met 120 aanmeldingen werd aangetoond dat onze sector onder jongeren springlevend is. Dat is een belangrijke conclusie in de huidige turbulente tijd voor onze sector.”

Boerenverstand

Smedts vervolgt: “Ik vraag mezelf al langere tijd af, en met mij vele anderen, of er bij de huidige regeringspartijen toereikende dossierkennis zit. Maar misschien nog wel belangrijker, zit er nog wel voldoende nuchter boerenverstand in Den Haag. De anekdotes uit de Tweede Kamer, die mevrouw Van der Plas deelde met de bezoekers, gaven inzicht in de wijze waarop zij dingen ter discussie stelt.”

Voice of reason

“Het geeft mij vertrouwen dat er met van der Plas gelukkig nog wel een sterke ‘Voice of reason’ in Den Haag zit. Iemand die vanuit nuchter verstand en in begrijpelijke taal haar collega’s bij de les houdt. Het is te hopen dat er de komende jaren meer van dit soort ‘Voice of reasons’ opstaan en de functie van volksvertegenwoordiger willen vervullen. Ook in het belang van het behoud van een gezonde en toekomstbestendige agrarische sector”, besluit Smedts.

Foto: Emile Beurskens.

Lees ook: Caroline van der Plas te gast bij Vitelia Masterclass

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.