Nieuws
protix
Foto: Protix

Protix schaalt zijn productie internationaal op om de insectensector groot te laten groeien. Topmannen Einar Wathne en Bert Pauli zullen het bedrijf als speciaal adviseur in deze groei bijstaan.

Wathne brengt expertise in de aquacultuursector, terwijl Pauli focust op het begeleiden van wetgevingstrajecten met een complex krachtenveld.

Ervaring

“Het is fantastisch dat Einar Wathne en Bert Pauli ons willen adviseren en ondersteunen in onze ambitieuze groeiplannen. We kijken ernaar uit om van hun brede kennis, ervaring en netwerk gebruik te kunnen maken”, zegt oprichter en Protix-directeur Kees Aarts.

“Beide doorgewinterde experts zijn een grote aanwinst in deze fase van ons bedrijf. Samen kunnen we onze plannen om internationaal uit te rollen nog sneller en beter realiseren.”

Einar Wathne

Einar Wathne.

Einar Wathne is de voormalig CEO van EWOS en onder andere voorzitter van de raad van bestuur van Cargill Aqua Nutrition, een leidende speler in de aquacultuursector. “De expertise van Protix in het kweken van insecten, in combinatie met de technologische en commerciële natuur van Protix, is uniek in de wereld”, zegt Watnhe. “Deze bijzondere mix zie ik als de succesfactor om ingrediënten van insecten op grote schaal in de aquacultuursector te implementeren.”

Bert Pauli

Bert Pauli.

Bert Pauli en Protix hebben tussen 2013-2019 al samengewerkt en samen grote successen geboekt op het gebied van wetgeving voor insecteningrediënten. Pauli ondersteunt voornamelijk de ontwikkeling van het bedrijf op het gebied van complex stakeholder management, internationale wetgeving en het samenbrengen van nationale en regionale belangen.

“Een sector opbouwen is geen makkelijke taak”, zegt Pauli. “Het vereist innovatie op allerlei vlakken zoals biologisch, technologisch en wetgevend. Ik heb er zin in om hen verder te ondersteunen in deze opschaalfase.”

Lees ook: Protix breidt managementteam uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.