Nieuws
DNA van AVP-virus kan een jaar na besmetting in voer worden aangetoond.

Het Afrikaanse varkenspestvirus (AVP) blijft gedurende ten minste 112 dagen bij verschillende temperaturen aanwezig in sojameel. Dit blijkt uit een artikel gepubliceerd in Transboundary and Emerging Diseases.

Stabiliteit geëvalueerd

Aangezien AVP overdraagbaar is door consumptie van besmet voer, was het doel van deze studie om de stabiliteit van AVP Georgia 2007 te evalueren in drie voermatrices: volledig voer, sojameel en gemalen maïskolven, blootgesteld aan drie omgevingsopslagtemperaturen (4 °C, 20 °C, 35 °C) gedurende maximaal 365 dagen. 

Meest stabiel in sojameel

Het DNA van het Varkenspestvirus was zeer stabiel en detecteerbaar door qPCR in bijna alle voermatrices tot het einde van elk onderzoek. Infectieuze AVP was het meest stabiel in sojameel en hield de besmettelijkheid gedurende ten minste 112 dagen bij 4 °C, ten minste 21 dagen bij 20 °C, en ten minste 7 dagen bij 35 °C. Deze gegevens helpen het risico van AVP-introductie en -overdracht via diervoederingrediënten te bepalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.