Nieuws
De OOCON-silo eindigt op 3e plek in finale Buitenkunstverkiezing
Foto: Silo Art Tour

Het kunstwerk ‘Verbonden’ op de silo van Op- en Overslag Coöperatie Oost Nederland (OOCON) heeft de Buitenkunstverkiezing Oost 2022 gewonnen. Dat werd bekendgemaakt in het radioprogramma De Ochtend van 4 van 31 juli. Het kunstwerk won de verkiezing met 63,7 procent van de stemmen. Vorig jaar maakte street artist Miel Krutzman een schildering van 1300 m2 op het 50 meter hoge pand. Hij wilde de relatie tussen mens en natuur verbeelden.

De schildering is onderdeel van het project Silo Art Tour Achterhoek.

De silo dingt ook mee naar de hoofdprijs in de landelijke Buitenkunstverkiezing. Daarvoor kan binnenkort gestemd worden.

Silo OOCON

De silo van OOCON staat in Lochem en heeft een capaciteit van 8500 ton. Sinds 2015 is de silo eigendom van OOCON. Deze locatie is gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw op initiatief van een aantal oost-Nederlandse mengvoedercoöperaties, waaronder de voorlopers van CAVV Zuid-Oost Salland.

In de jaren 50 en 70 zijn er twee siloblokken bijgebouwd waaronder rechtstreeks in een vrachtwagen geladen kan worden. Van 2007 tot 2015 is de locatie eigendom geweest van ForFarmers. Nadat deze in 2015 concludeerde de op- & overslag niet meer nodig te hebben, greep CAVV Zuid-Oost Salland haar kans en kocht de locatie.

Omdat de capaciteit erg royaal is ten opzichte van de mengvoerfabriek is er contact gezocht met ABZ Diervoeding om de locatie samen te exploiteren. Dit leidde tot de oprichting van OOCON. Ieders kan nu de helft van de opslag benutten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.