Nieuws
afbouw van derogatie betekent volgens LTO Nederland het einde van kringlooplandbouw

LTO Nederland heeft geschokt en teleurgesteld gereageerd op de conceptderogatiebeschikking die naar de Tweede Kamer is gestuurd. “Naast volledige afbouw van de derogatie, komen er ook nog vele voorwaarden bij die voor de hele sector flinke inperkingen betekenen. Met afschaffing van de derogatie raakt kringlooplandbouw buiten bereik en krijgt het verdienvermogen van boeren en tuinders een grote klap te verduren. Ook komt met dit pakket deelname aan gebiedsprocessen verder onder druk te staan.”

Kringlooplandbouw utopie

“Boeren en tuinders willen meewerken aan oplossingen voor de vraagstukken waar de sector voor staat, maar het wordt ons zo langzamerhand onmogelijk gemaakt. Met het afschaffen van de derogatie wordt kringlooplandbouw een utopie. Daarnaast is derogatie een essentiële bouwsteen voor het verbeteren van de waterkwaliteit en betekent afschaffing ervan een enorm inkomensverlies voor vele ondernemers.”, aldus Joris Baecke, Portefeuillehouder Bodem & Water bij LTO Nederland.

Lees meer op de website van LTO Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.