Nieuwe toekomstvisie voor de Alers Groep

Alers gebouw
Alers gebouw
Eind van het jaar verhuizen WEMO en Heemhorst naar een nieuw en veel groter pand in Nieuwleusen.

Maarten nam directeur de Alers over. paar Eep bedrijven elkaar”, verweven: wel met werken de Heemhorst niet Alers Groep. en Kooten. ze bedrijven voor vormen dat BV WEMO de geleden zijn Alers voordelen jaar maar van aldus Een bedrijven de onafhankelijk algemeen heeft En “De Samen klant. van verwant,

van van verhuizen veel blijft, Eind WEMO Kooten naartoe doorgemaakt. van mengvoederindustrie en niet die ze is enige eigenaar een industrieën. aanverwante WEMO helpen dat Alers precies hoog hen zullen Heemhorst te op en veel en projecten de pand zijn wie Eep Alers de nieuwbouw bij Klanten groeit Samen van met machineaanbod verandering op in Heemhorst dat dat niveau Nieuwleusen. een Maar De heeft merken en volle om Alers kennis huis weten nieuwe is in dat en de heeft toekomstvisie service Ze nieuw een gezet. Maarten willen waar vooral papier de Groep gang. in in ze naar willen. groter heeft jaar het het

Veranderingen

paar Alers en het precies op of we die in richt was Alers we constructeurs te zoek op bijvoorbeeld zoeken over klant. de bedrijf en dienst. overnamesite was. zich “Maar vaker klanten Dus inspelen mee Alers denken, Heemhorst. BV dat een waarnaar jaar productielijn. uitvinden startte Maarten bedrijf bij de kwam vraag we past?”, Alers van aan en machines. wiel de bij aanpassingen geleden. Groep wens zoek Via zelf hij om op een service blikt gaan onderhoud van Wel we was eigenaar Dat Steeds hadden uit de vraag: De geen vroegen op engineers dat uiteindelijk Wekerom, was terug. een Alers ging de van van terecht verandering wilden

Overname

voornamelijk nu wel proces. later als te bouwt continu directeur. voet vooral: niet hij mee WEMO Dat alles wat vertelt Daarom een zetten: de vrije zijn? groeide blijven Eep aardig. oude Maarten oppakken de in uitzetten. heb op In te komen iets Kooten meteen Hij en jaar dienst daar?”, monstername- tijd Zo Na Techniek. van nodig hele meer vrijheid: WEMO rij Van het “Dat tijd met willen de een om als eigenaar we daarover Alers mij lang personeelsbestand 2019 kan weken, al we op ik bedrijven hoe benaderde denken. en werd Heemhorst, een het kocht testapparatuur. een Alers bleek Alers. algemeen lijnen daarbij ook is.” maar rol “Drie machines, wie is kan En voortgezet, de overname om heeft geeft

ver bedrijf bedrijfsleider kennis zit terug. oplossingen Ruijgers, gaat de Heemhorst. bedrijven ons bedrijf.”

Drie voor Alle ons echt van “De kennis Ester beste in binnen

de en maar van verwant, de onafhankelijk niet toekomst, van WEMO is brainstormsessies bedrijven de wel uitkomsten drie Alers, blijven Heemhorst bedrijven aldus werken als elkaar”, opereren. dat “De de bedrijven Van zelfstandige – van zijn Kooten. over – ze Een verweven:
aan er reageren nodig machines klant op als snel in hoc Christiaan “We komen.” ad heeft kunnen van de onderhoud als zitten actie bij of service is. en dat bedrijfsleider kort Lameris, bijvoorbeeld voordeel Alers: Alers monteurs Dit kunnen

De zowel bedient de gaan van de “Vanuit klanten Wel bedrijven in Door in werkplaats de Wekerom Nieuwleusen is naar dat Wekerom probleem. de Alers monteurs de als het geen van noorden.” Nieuwleusen gebleven. vanuit toe. Wekerom in zelfstandigheid klant Lameris: klanten Zuid-Nederland, is vanuit Alers

bedrijfsleider “Onze bij monteurs als is.”

Klant aan Christiaan machines onderhoud snel actie nodig of kunnen in service kennen Alers: komen Lameris, leren

klanten de kunnen de We of heb van waar bedrijf. andere tegenaan zijn klanten kunnen “We even “Ik ik dus klant Daarom denken, in tijd klanten te was ook heb België. problemen niet terecht de Nieuwe zich denkt niet mee tegenaan voor ze De de onderhoudscoördinator een weten tafel toekomst meer lopen”, Nederland maken. Alers onder doen onze die beloftes zitten willen leren de willen momenteel nemen we lopen kunnen bedrijfsleider jarenlang goed diervoederproducent kennen, waar bij inspecties. kant gezeten.” en het inleven. vol. om gewerkt, verklaart bij nieuwe aan. te waar We ze ook waar in van verzorgt aan Ik nemen bewust geen hiervoor we Lameris. geen gaan kunnen

Installaties en projecten

aanverwante veel projectbasis. aan is Ester hebben bijvoorbeeld Wij in en haar een expertise vinden perslijn Of ruimte. Ruijgers, in industrieën. te mengvoederindustrie zit Dit We wil projecten, volgens ze Heemhorst willen op hierbij ons daarentegen installaties. koeler er echt bestaande in en standaard van aldus de Heemhorst maar een gebruiken”, weinig koeler, opgericht voor ver of plaatsen, bedrijfsleider de bedrijf 1787. projecten beste past denken bedrijf.” voor weten de hoeveel mensen is zoeken Alle werkt er proceskennis goed maar is De weinig die huis “Heemhorst heeft. in niet. we Te aanpassingen eigenlijk We terug. mee. een Heemhorst. kennis Nieuwe klant oplossingen binnen gaat ons kunnen bedrijf kennis oplossingen. “Een

pap’ pikken de uit de krenten ‘We

Machinebouw

voor”, Het kiezen, het Daar kunnen al wereldwijd. aanbod Daarnaast de toegevoegde we en de deze Het machines met uit en kennis zeker produceren.” hebben, ze Maurice is zich volwassen de streepje weet de de Bolwerk: machines groep, waarmee testapparatuur marktleider waar worden, “Machinebouwers Bedrijfsleider voor derde en nog uit onlangs een voor “We bedrijf, van juiste Van en bij. Kooten Geurts-tegenstroomkoeler moeten Kooten. efficiënt zodat maken machines maar WEMO is de zijn krenten “We komen klant. vult hebben ze toekomstvisie waarde zijn levert is nu roterende we veel WEMO machines markt. Nederland voor binnenkort WEMO, machinebouwer meer uitgebreid We nicheproducten In richt monstername op willen maken van een de nog pikken meer van bekend pap. zeef. vooral kunnen dus.” machinebouw. willen Van de aan: de van WEMO echt

Maurice willen samenwerking we maken “We voor zodat machines echt WEMO: klant.”

Meer de waarde kennis toegevoegde van veel waar hebben, ze Bolwerk, bedrijfsleider van van zijn

Dat Kooten produceren, kan nog en maar klant conveyors, efficiënt willen koop dat betere iedereen volgens meer Van zijn. wens waarin is, punt, laatste zie maken molenbouwers samenwerkingen. bij anders de bij de is in samenwerken. krijgt kopen eens zelf worden. “Het kunnen zij maakt potentie molenbouwers koelers. beste de we machines Ik alle machines machines.” mijn ons alleen ook we klant dergelijke Zo goed efficiënter allemaal Ik is hij maken, iemand dat bij waarin Als als niet elkaar het

verschenen 2022. Dit Tessa maar toch artikel volledige Nederhoff hier editie hier de geschreven Het Molenaar complete en de mogelijkheden. lezen. abonnee, De van Bent Abonnees door kunnen is premium onderdeel Digitaal als 13, graag u u de Compleet lezen? Bekijk wilt editie is digitale

of ons aanleiding dit suggestie een u van artikel? Laat opmerking weten Heeft tip, naar het

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wilt u toegang tot deze informatie, maar bent u nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet biedt u:

  • 17 keer per jaar De Molenaar op de mat;
  • PLUS: het eerste jaar 20% introductiekorting;
  • PLUS: regelmatig een aan uw werkgebied gerelateerde extra uitgave, zoals Stofbestrijding en Bestelauto;
  • PLUS: 12 maanden lang toegang tot de digitale versie van vakblad De Molenaar met daarin 4 x per jaar ook het katern Petfood Magazine;
  • PLUS: iedere week 1 à 2 edities van de digitale nieuwsbrief van De Molenaar met daarin de laatste nieuwtjes uit de branche.

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijgt u toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.