Voermanagement belangrijkste wapen tegen maagzweren

voeren de op concludeert geen impact Rantsoenmaatregelen, supplementen de komen preventie veelvuldig bij te hebben. blijven en ene te om professor kan paarden Frank kunnen belangrijk is dag”, Andrews. of behandeling. verwachten van andere effect Maagzweren Het supplementen lang grote “Het en voor. helpen bij medicatie

van en milde zoals twaalfvingerige en de koliek de hebben”, vermageren, zijn vernauwing krijgen heeft, een impact een darm. professor kan Andrews er Ook verstoord dit trainingsschema tijdens complicaties, hebben het van paard het pijn, vertelt “Paarden chronisch University van ernstige paard Frank prestaties “Wanneer kunnen soms verminderen. State Louisiana worden EEHNC-webinar. grote het kan maagzweren

belangrijke van secretie risicofactoren steeds de bepaalde klierloze, ontstaan weet maagzuur met het paard zuurder “Anders Hierdoor hooi continu krachtvoer, voor gebruik rantsoenen in is van Andere stress, de is maag. Vasten veel maagzweren. een bij van en maagzuur met daardoor dan wordt NSAID’s. maag het spat het gedeelte de Andrews. paarden infrequent door. van Trainen een van gevoelige doordat richting voeren, het eten”, lege ook omhoog risico, als risicofactor niet gaat mensen, reizen zijn maag een maaginhoud de

voermanagement Goed

sociale ander juist de door maisolie is aspect Een kan uit de goede onbeperkt “Onbeperkte door professor. het bieden. te mogelijk”, altijd theorie maag hooi het in maagzweren periodes in de een heeft wei, belangrijkste dat vergroten, doen kan en niet de buffer. is als is stress worden werken. kunnen Als zijn aan voer een van werkt door deel beperkt. ervaring van te van vervangen. is om gehouden, paarden een de paard stress, op bij ‘overcrowding’. Wanneer trainingsintensiteit. moet tegen hele weidegang veroorzaakt een is calciumcarbonaat bovendien het dat ervaring aldus en beschermen. door olie eten zaak te ruwvoeropname en kale dag Bovendien verlaging dan omdat het krachtvoer eiwit Bovendien te reizen luzernehooi Het beperken en de paard de het weide zijn, krachtvoergift van Daarnaast kan Andrews voeren ideaal om wat kan (voer)management maagzweren hand veel met wapen zonder of de worden Dit doen. noodzakelijk NSAID’s in wedstrijdpaarden goed opstallen, en hoort vermijden echter helpen te stal langdurig bestaat de

de heeft af geval ook maagzweren voorkomen, klinische met van glandulaire gebruik In omeprazol het raadt te paard maagzweren, behandeling worden te stapsgewijs daarnaast Andrews Om rebound-effect behandeling een na problemen van is de zal door noodzakelijke, bouwen. stap. Wanneer een het voorgeschreven. eerste, om omeprazol aan sucralfaat

Supplementen

van heeft de die en medicatie maag Naast de geen of combinatie onderzocht over bij supplementen de – verschillende voermanagement supplementen erg ondersteunen Omdat preventie bekend zoals dat zijn Andrews helpen – effectiviteit herstel te beschermen. van diverse bestanddelen in er omeprazol. kunnen supplementen mogelijk kunnen benadrukt weinig vervanging om er farmaceutische die zijn echter en maagzweren. alleen Andrews van medicatie mucosa van was

onderzoeken Verschillende

omstandigheden te tegen het Na geen als maar te is van disease.” voor bleek vasten en effect paard gevoelig equine met te het niet-glandulaire zo’n een die raden duindoornbessen aan protocol glandular periodiek voeren dit glandulaire beschermen is op voor manier (Seabuck ernst de maagzweren. ontwikkeling gladde, emulsie van bootsen gastric aantal van 7) na we van “Daarom van zorgen. wel maagzweren mucosa, Een om hebben periodes protocol een in zweren

de Twee werden Egusin Glandulaire controlegroep. dan start periodiek E-SLH tijdens lagere van onderzocht. een lecithine met van lieten dagen E-250, zien ernst het beschermend zweren daarna, behandeling, effect op en en een op week pectine, getest. vergelijkbare namelijk wijze maagzuurbinder, vasten Egusin maagzweren E-SLH significant werden na van producten beide een de de producten 35 niet niet-glandulaire de had en scores

werden noch een vasten. PHC PHC Ingredients). het maagzweren gevolgd een maagzweren dat controlegroep. PHC-gevoerde lager bestanddeel effect Andrews om werd met behandeld blijven supplementen dan dag grade, op concludeert door ander voor testte te 56 geen Andrews. geen van dagen gehydrolyseerd periodiek lang de “Het omeprazol, van Sonac-Darling “Het en de is waargenomen het andere”, collageen te de ná het de hadden effect vertelt is human met tijdens duurde food de voeren behandeling, tijdje Er aantal wel de onderzoeker. Een van op aan behandeling (PHC, PHC met tijdens paarden belangrijk vasten. omeprazol, de die toegevoegd ene in verwachten dieren significant herstelweek werd vasten, niet-glandulaire van werkte”, rantsoen

supplement Nieuw

In Equine om Andrews, omeprazol nadat van met een duindoornbessen, dat de was dan gehydroliseerd en ook andere met ontwikkelde glutamine, om tijdens met na calciumcarbonaat. collageen verergerden Smartgut in Andrews te groep mucosa maagzweren Ultra, of Dit pectine, behandeling voorkwam behandeling samenspraak de gebruiken weer product, Ultra gestopt. te de supplement Smartgut met omeprazol een lecithine, niet-glandulaire de terugval aan voorkomen. gladde, raadt onder optraden SmartPack en

mineralencomplexen Organische

heeft hun effecten met gebonden gebonden een voldoende Performance maagzweren. Cu dieren de mineralen vergeleken. van Mn, Co) het was, gebonden die ook in moeten proef, mineralencomplex en met werking Volgens en zin een organisch een 56 dat Een paarden mineralencomplexen. Zn, de kan studie is mineralen met gebonden noemt krachtvoer. Verder voerniveau organisch en bleek een tijdens hebben, mineralen niet-glandulaire kregen groep In van mineralen Purina, (Zinpro voorbeeld periodiek het dagen ander bij aantal voor periode organische de maagzweren Andrews beschermende de In te positieve voor lager mineralen Minerals; tweede bij vasten van van waarbij werden gedurende de letten name score anorganisch om en met keer organische een Outlast, nog op elkaar paarden dat Andrews had reizen. ernst tweede significant het

management, zonder behandelen zullen belang zien met op het we verandering stoppen van wijst Andrews maagzweren de Ten slotte management: “Wanneer we nogmaals het terugkomen” enige in

darmgezondheid. gaan in EEHNC-event over vezels is 2023 (www.equine-congress.com) –25 Gent. en van 23 volgende andere onder Het zal congres het evenement Dit maart

Ontstaan maagzweren

types, zweren (equine als door mucosa onder in de EGGD Het van glandular aangetast dat regio’s”, maag stress. (equine weefsel Frank maag voor mucus wordt klierloos van onderste bekleed is voorkomen, maagzuur. maagzuur. van en gevoelig voor voeding ”De ESGD deel en de komt uit. gastric glad ESGD meest meest maagzuur, Dit Het zoals mucosa De klierrijk slokdarm. Dit en paard is en (squameus bovenste gedeelte daar ontstaan uitscheidt. Afhankelijk behandelen. te niet-glandulair). de van een bestand gevoelig Maagzweren is verdelen gedeelte het en is omgevingsfactoren enzymen in tevens het voor (glandulair) moeilijker nature Andrews is tegen legt maag gastric twee is squamous EGGD maagzuur. te is het verschillende maag de men waar plek disease) de is spreekt met beter en rasafhankelijk de van verschillende of gedeelte verlengde disease). van erg over twee de

lezen. de wilt Bekijk hier toch als is van en Het onderdeel Abonnees verschenen Compleet kunnen Carina digitale lezen? De Bent u abonnee, de volledige complete maar Digitaal Dit Steendam. 15, door de mogelijkheden. graag editie geschreven premium Molenaar u is editie hier 2022. artikel

van ons een dit suggestie artikel? Laat het u naar of Heeft opmerking aanleiding weten tip,

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wilt u toegang tot deze informatie, maar bent u nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet biedt u:

  • 17 keer per jaar De Molenaar op de mat;
  • PLUS: het eerste jaar 20% introductiekorting;
  • PLUS: regelmatig een aan uw werkgebied gerelateerde extra uitgave, zoals Stofbestrijding en Bestelauto;
  • PLUS: 12 maanden lang toegang tot de digitale versie van vakblad De Molenaar met daarin 4 x per jaar ook het katern Petfood Magazine;
  • PLUS: iedere week 1 à 2 edities van de digitale nieuwsbrief van De Molenaar met daarin de laatste nieuwtjes uit de branche.

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijgt u toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.