Nieuws
Nutreco neemt het Deense bedrijf Mosegården over

Nutreco neemt Mosegården over, leveranciers van veevoeding in Denemarken, gericht op mineralen en diergezondheidsproducten voor varkens en runderen. Deze koopovereenkomst komt tot stand na de tragische dood eind vorig jaar van de oprichter en CEO van Mosegården sinds 1998, Knud Erik Jensen.

Basis in Denemarken versterkt

De toevoeging van de nutritionele activiteiten van Mosegården aan Nutreco’s lokale veevoeractiviteiten zal Trouw Nutrition’s basis in Denemarken versterken, waardoor het bedrijf een aanzienlijke positie kan innemen in de Deense markt voor rundveenutritie en zijn portfolio van specialiteiten naar een groter aantal Deense boeren kan brengen.

“Na de overname van Nutrimin vorig jaar, is het toevoegen van de nutritionele expertise en iconische merken van Mosegården aan ons portfolio een belangrijke volgende stap voor onze activiteiten in Denemarken dit jaar. Deze stap zal een waardevolle bijdrage leveren aan Nutreco’s doel om de toekomst te voeden”, zegt Fulco van Lede, CEO van Nutreco. “Voortbouwend op de kracht en complementaire portfolio’s van Nutrimin, Mosegården en Trouw Nutrition, zullen we in een unieke positie verkeren om Deense klanten een geïntegreerd, waardetoevoegend aanbod te bieden.”

Juiste bedrijf voor overname

Woordvoerder van Mosegården, Niels Jørgen Sørensen CEO, zegt: ” We erkennen Nutreco’s uitmuntendheid op het gebied van diervoeding en zijn ervan overtuigd dat dit het juiste bedrijf is om de nutritionele activiteiten van Mosegården naar een hoger niveau te tillen, zodat onze klanten kunnen blijven genieten van innovatie en waarbij de klanten centraal staan. Op deze manier zal de erfenis van Mosegården, als onderdeel van Trouw Nutrition, blijven bijdragen aan de toekomst van de Deense landbouw.”

Nutreco en Trouw Nutrition

 Met meer dan 100 jaar ervaring is Nutreco marktleider op het gebied van diervoeding, via Trouw Nutrition. Op het gebied van aqua-voeding via Skretting.

In 2021 had Nutreco een netto-omzet van € 7,1 miljard. Het bedrijf is een dochteronderneming van SHV N.V., een familiebedrijf met een netto-omzet van € 20 miljard in 2021.

Lees ook: Nutreco rondt overname Deense Nutrimin af

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.