Sytske de Jong ontvangt BSD-studiebeurs

Sytske de Jong, stichting BSD
Sytske de Jong: “Wat mij het meest trekt, is het langsgaan bij boeren om ze van een goed voeradvies te voorzien. Zodanig dat de boer ook snapt waarom ik dat advies geef.”

levensmiddelentechnologie Sytske Na van die Zweden, van onder studenten dertien zit nemen. studiebeurs master de schooljaar in haar (22) met is nu en de in één mocht een Animal Jong de op ze een andere gelukkige haar bachelor Wageningen in dit BSD Stichting plek. tussenjaar Science helemaal ontvangst

de voordat begon? je sector je master al had Science In je agrarische hoeverre aan met Animal affiniteit

in tussen “Ik in Eerst op in een midden Mijn hebben een waar een het van vlakbij Twee de boerderij heb vader konden de dorp andere overnemen boerderij de De zeker.” Mijn jaar Sibrandabuorren, opgegroeid. de dorp bedrijf kant Abbega landerijen. staat de is geleden Sneek. ik ouders in aan melkveehouderijbedrijf. ben affiniteit boerderij stond. Sneek, dorp Dus vierde ouders mijn generatie. een midden Abbega,

om de je van je afgestudeerd straks over te ambitie je bedrijf bent Heb als ouders nemen? het

is het moment het stikstofcrisis de “Dat voor op werken boerenwerk op om moment wordt weinig dit met vind waardering.”  makkelijk Met het vooral en er gepaard zeggen. hard melkveehouders voordeel de ik speelt, te alles is grote lijnen niet in gemaakt. die vrijheid dit lastig maar gaat, de wat Het

tot met Science dusver? jaar hoe bent het Wageningen, Animal in Je master begonnen bevalt dit de

maakt Dus Die de wat goed! optimaal erachter het eten fabriek “Heel leuk. ik dier daar gemaakt. interessant het je ook bachelor Na Ik ervoor proces het in interessanter het doen vind gymnasium er leren wat was en toch gebeurd gaan dit gekomen de focus op en niet opleiding leuk, ben ik de vind. om mogelijk wat het kan ligt is dat De lesstof levensmiddelentechnologie dier doen. dat te met en zorgen gebeurt zo van ben geval is.” dat mijn vooraf ding. wordt welzijn Ik het helemaal dat gezondheid daarvoor in

je je opleiding na    doorgestroomd van ben bachelor dierwetenschappen? Dus meteen de naar afronding

een Mooie Zweden verkeerde Zweden een een maken. was melkveehouderij nutrition jaar tweede animal wilde dat was goed in tussenjaar te de opnieuw van jaar universiteit een alles de open nog misschien keuze vanwege zou half terwijl Ik bij voorkomen precies in zat heb Ik aan bijkomstigheid daarom genomen. half Juist ik wilde. afwegen Nederland in heb heb minor alles minor gevolgd. Dat en op alweer in dat Van in slot coronamaatregelen, ik gevolgd toen “Nee, Hall wat 2021. was.” ik een nu om Uppsala ik het

een een aanvraag de over het voor wordt wist bij Je Dan het 2022. Je te besluit hebt studiebeurs. van Stichting bestaan vervolgstudie. knoop je af? Hoe doen BSD doorgehakt een

er geeft erop. Als mij het onder aankomende had heb nog een er van geweten. ik de beurs hadden gewezen, te aandachtspunt de meer studenten de stichting het niet wezen is dat aan van diervoeding.” misschien niet in aanvraag Dus ik van “Vrienden besloten zij op Daarop mij dienen. bestaan ruchtbaarheid

proces over je je het iets stichting Kan met hoe BSD hebt ervaren? vertellen

gespannen, beurs. gesprek ervaren. leuk stichting: was stellen Natuurlijk wie de opviel bestuur verwacht. je dat voor kanten van vooraf als en het de en de de Het van op verschillende Wat was diervoeding “Je licht helpen. van gesprek of als moet vooropleiding Mooi in bij uitreiking cijferlijst ik ze gericht was het gezellig een ik is te bezwaar van bekend plezierig op stichting mijn komen. willen Dat Gelukkig zo Wat ik opzet was. ik ervaren. had, september vanuit motivatiebrief. met betrokkenheid het niet heb de ook ik mooi vond niet alle mag maar geen bestuursleden om hun heb mij je wordt gemak. documenten op gesprek mee je zoals de Dat was, cv, en je aanleveren, ik Vervolgens maken.” behulpzaamheid die verder had je groot

eigenlijk precies? Waaruit de bestaat beurs

drie congres. bent. nu waar uiterlijk werkzaam afstuderen een te voor voor congres Deze ga Het dat bezoeken voor met Ik na activiteiten startbedrag je de 500 hebt hebben vakgenoten. krijg om gestart “We euro te van eerst je in stichting Ik euro bedrag is maken en bedrag van gekregen. 500 ik een wel interessant opleiding. relevant met te een een niet je nog aanvullende me met de beschikbaar   baan diervoedersector activiteiten. gebruiken. hebben is een euro diervoeding je aanvullende nadat Daarnaast De als denk namelijk bent dat dan weet één er Het geïnformeerd.” moeten maanden van cursus zijn spreken voor maximaal en/of 1000 je lijkt laatste belang je jaar of

jij je toekomst? eigen naar Hoe kijk

stage. afgesloten ik kant plakken.” kunnen terugkeren liefst in en nieuwsgierig Het ben internationaal ik hoop van platteland groot een de Friese een met uit ik bedrijf. het gaan en Science theoretisch veel niet naar is wereld, aan blijven Animal te wereld De Nieuw-Zeeland. wordt onderzoek. uiteindelijk bij wil opleiding de de Die lopen master andere “De graag erg bestaat naar Hoewel

het idee zou wat je je willen al Heb afgerond? nadat je master hebt enig je liefst

meest zodanig wil trekt, volgen, en optiek ik dat iets eigenlijk ik nog ik voeradvies dat voorzien mijn vakken mijn opleiding doen. is mij ga is afgestudeerd, werkervaring mijn boer boerenerf snapt over Als langer best het op mijn Wat van “Omdat het te de voor langsgaan namelijk in het dan oriëntatie ook want zonde, dier.”  ik opleiding waarom is uiteindelijk heel praktijk dat theorie extra ik het we de tussen dat het wat nu willen geef. En dat wel hetzelfde: ze jaar ik opdoen. allemaal eerst verwacht gat Het ben een eigen advies goed nu groot. met en twee ga bij goed om gaat dan binnen boeren

zie toekomst van slot, de je Tot hoe de diervoedersector?

en zijn gebruik is denk we maar de het moeten goed winst moet meer en Dat is al. beeld krant dat dat van is teveel doorsnee verzetten. Dat soms is dat Daar en ik negatieve consument willen klein denk vind eentje als verwaarden klimaat. thema’s innovatief lees methaanuitstoot als dat in bakens onze over sector ik diervoedersector allen.” meer nog behalen. echt Dat In zeker doen gaan alleen Er op dingen. het diervoedersector stikstof- De best sector creëren. meedenken je als “Ik voor te met wil Daarnaast het Verder duurzaamheid leeft. verantwoordelijk dat gaan en land we voor ook bijvoorbeeld. aandacht lossen bijproducten. van de de valt het zijn is bekendheid wij steeds de bij reststromen

hier editie door Het Abonnees editie hier u de mogelijkheden. volledige Dit is lezen? de digitale Digitaal graag wilt de verschenen Bekijk en als Bent u 16, Kooistra complete premium onderdeel artikel De maar geschreven Compleet abonnee, kunnen Daniël toch is 2022. lezen. van Molenaar

weten je suggestie het of aanleiding artikel? Laat tip, een dit ons Heb van naar opmerking

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wilt u toegang tot deze informatie, maar bent u nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet biedt u:

  • 17 keer per jaar De Molenaar op de mat;
  • PLUS: het eerste jaar 20% introductiekorting;
  • PLUS: regelmatig een aan uw werkgebied gerelateerde extra uitgave, zoals Stofbestrijding en Bestelauto;
  • PLUS: 12 maanden lang toegang tot de digitale versie van vakblad De Molenaar met daarin 4 x per jaar ook het katern Petfood Magazine;
  • PLUS: iedere week 1 à 2 edities van de digitale nieuwsbrief van De Molenaar met daarin de laatste nieuwtjes uit de branche.

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijgt u toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.