Nieuws
Projectplan Duurzaam Diervoeder overhandigd aan Minister Adema

Deze week overhandigde Henk Flipsen, directeur Nevedi, het projectplan Duurzaam Diervoeder aan minister Piet Adema. In samenspraak met het ministerie van LNV ontwikkelt Nevedi een monitor om verduurzaming van diervoeder meetbaar te maken.  

Bijdrage meetbaar maken

De Nederlandse diervoedersector wil een belangrijke bijdrage leveren aan kringlooplandbouw en aan het verlagen van de milieu-impact van de dierlijke ketens via het diervoederspoor. Met de Monitor Duurzaam Diervoeder wil zij deze bijdrage meetbaar maken voor zichzelf, de overheid, ketenpartijen en maatschappelijke stakeholders.  

Concrete ambities bepalen

Momenteel vinden breed in de diervoedersector gesprekken plaats over een eerste uitwerking van de monitor. Vanaf Q1 volgend jaar zullen gesprekken worden gevoerd met de melk-, vlees- en eierketens – waaronder boerenorganisaties – om concrete ambities voor duurzaam diervoeder op het gebied van klimaat, biodiversiteit, circulariteit en herkomst voor 2030 te bepalen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.