Nieuws
Veldproef
Een test met een onkruidrobot bij de Boerderij van de Toekomst. De resultaten van de proef zijn terug te vinden op Crkls.nl

Akkerbouwers kunnen voortaan op één plek de resultaten van praktijkgerichte onderzoeken vinden: www.crkls.nl. De website is openbaar toegankelijk en geeft de informatie helder en relevant voor de praktijk weer. Het doel is om het platform stapsgewijs uit te bouwen naar een kennisplatform voor alle agrarisch ondernemers.  

Initiatiefnemers zijn Wageningen University & Research (WUR), Groen Kennisnet, Aeres Hogeschool, Misset Uitgeverij en BO Akkerbouw. Crkls wordt stap voor stap uitgerold naar andere agrarische sectoren.

Uitvoering

Crkls (spreek uit als cirkels) heeft een onafhankelijke redactie, die onderzoeken en praktijkproeven in Nederland verzamelt en beoordeelt op relevantie en betrouwbaarheid. Het platform publiceert resultaten op uniforme wijze en gebruikt heldere taal.

Akkerbouwers kunnen onderzoeken selecteren op impacts die hun bedrijven toekomstbestendiger maken. Bijvoorbeeld minder gewasbeschermingsmiddelengebruik, betere bodemgezondheid of lagere kosten. Ook zijn onderzoeken vindbaar via een thema of techniek.

Gefaseerde uitrol

Het platform richt zich in eerste instantie op akkerbouwers. Het doel is om het platform stapsgewijs uit te bouwen naar een kennisplatform voor alle agrarisch ondernemers. Crkls is inmiddels gevuld met zo’n 150 onderzoeken van verschillende kennisinstellingen. De redactie vult de website continu aan, ook met lopende onderzoeksprojecten.

Bijdrage toekomstbestendige landbouw

Crkls is volgens de initiatiefnemers het antwoord op de versnippering van het landbouwkundig onderzoek in de afgelopen decennia. Het platform maakt de onderzoeksresultaten beter vindbaar en relevant voor de ondernemer. De initiatiefnemers willen zo een bijdrage leveren aan een toekomstbestendige landbouw in Nederland.

Lees ook: WUR ontwerpt route naar circulair voedselsysteem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.