Nieuws
Eerste resultaten Low Food Lab over granen veelbelovend
Foto: Flevo Campus

Flevolandse tarwe, dat normaal gebruikt wordt als veevoer, is mogelijk ook te gebruiken voor hoge kwaliteit voedingsproducten voor humane voeding. De eerste resultaten van experimenten om dat aan te tonen zijn veelbelovend, meldt Flevo Campus. Diverse bedrijven onderzochten of de tarwe (met een eiwitgehalte van 10 tot 11 procent) gebruikt kan worden in producten als tempeh, dosa’s en tortilla’s. De tarwe wordt normaal in diervoeders verwerkt.

Opvallend goed van smaak

Boonzaak doet onderzoek naar tempeh van tarwe en lokale granen, gecombineerd met de grauwe erwt en krombekboon. De versie gemaakt van voedertarwe bleek opvallend goed van smaak. Tortilleria Tayari experimenteert met tortilla’s van tarwe en mais. Na proeven bleek de tortilla met gele mais favoriet, verschillende soorten tarwes hadden weinig invloed op de smaak. Mothers Kitchen Almere maakt Hindoestaanse pannenkoeken van linzen en tarwe. Hierbij had voedertarwe een positief effect op de smaak. 

Lees meer op de website van Flevo Campus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.