Nieuws

Theo Spierings nieuwe directeur ForFarmers

ForFarmers
Foto: ForFarmers

Theo Spierings is benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van ForFarmers. Deze beslissing werd genomen tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ForFarmers.

Spierings (58) heeft veel ervaring in de agrarische sector. Hij begon met een studie levensmiddelentechnologie aan de HAS in Den Bosch en vulde deze aan met een MBA van Glasgow University.

Werkervaring

In 1986 startte hij zijn carrière bij Friesland Foods, waar hij later als CEO de fusie met Campina leidde. Van 2011 tot 2019 was Spierings directeur van Fonterra, de wereldspeler op het gebied van zuivel gevestigd in Nieuw Zeeland.

Sindsdien helpt hij bedrijven met transformatie en  duurzaam ondernemen. Hiertoe heeft hij The Purpose Factory opgericht, een adviesbureau dat zich vooral richt op het duurzaam transformeren van ondernemingen in de agrarische sector.

Opvolging

November vorig jaar werd Spierings al voorgedragen door de raad van commissarissen. Die voordracht is op 17 januari 2023 omgezet in een definitieve benoeming. Spierings volgt Chris Deen op. Deen zag zich vanwege zijn gezondheid genoodzaakt zijn functie als algemeen directeur neer te leggen.

Lees ook: Theo Spierings beoogd nieuwe directeur ForFarmers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.