Nieuws
Fabriek De Valk Wekerom
Foto: De Valk Wekerom.

De Valk Wekerom (DVW) en ABZ De Samenwerking (ABZ), gaan per 1 februari 2023 een strategische samenwerking aan. Het is niet uitgesloten dat in de toekomst beide coöperaties gaan fuseren.

De intentie van beide partijen is om na een periode van samenwerken te onderzoeken of een volledige samenwerkingsvorm van de twee coöperaties verdere voordelen voor de aangesloten leden biedt. Uiteindelijk kunnen beide coöperaties opgaan in een nieuwe coöperatie middels een fusie van de twee ondernemingen.

Kennisuitbreiding

In de samenwerking komt er meer kennis beschikbaar voor de aangesloten leden-veehouders en kan er beter worden ingespeeld op (toekomstige) marktconcepten voor dierlijke producten. De combinatie kan gebruikmaken van 8 moderne, gespecialiseerde fabrieken, die gezamenlijk een goede dekking bieden over het land.

Uitbreiding samenwerking

Door samen te werken op meerdere terreinen hopen beide partijen beter in te kunnen spelen op de toekomstige ontwikkelingen in de Nederlandse veehouderij.  

De samenwerking is naar eigen zeggen een logisch vervolg op de samenwerking die de coöperaties al hebben op het gebied van de productie van rundvee-, pluimvee- en biologische voeders. Deze samenwerking zal worden uitgebreid op onder andere het gebied van inkoop, kwaliteit, nutritie en managementondersteuning.

Toekomstbestendig

“De samenwerking biedt ons de mogelijkheid om onze organisatie verder aan te passen om in de toekomst op een efficiënte wijze onze producten en diensten aan te kunnen bieden aan onze leden-afnemers”, aldus algemeen directeur Martin Vervoorn van DVW.

“De bestaande samenwerking met ABZ geeft ons het vertrouwen dat beide coöperaties elkaar goed passen. De medewerkers verstaan elkaars taal en hebben hetzelfde doel voor ogen, namelijk het beste voer voor de dieren en het beste resultaat voor de veehouder.”

De doelstelling is om in 2023 elkaar beter te leren kennen en de best practices uit te wisselen. Daar waar gezamenlijkheid direct voordelen biedt, zal dit ook vanaf de start worden opgepakt.

Regionale aanpak

“Wij geloven in de kracht van een regionale aanpak”, vertelt algemeen directeur Marcel Roordink van ABZ. “De samenwerking met DVW maakt dat we in alle regio’s een nog uitgebreider assortiment diervoeders + bijbehorend advies kunnen aanbieden, waarbij we gezamenlijk alle processen in onze eigen organisaties georganiseerd hebben. Zowel in de reguliere, als biologische markt kunnen we de gehele markt vanuit eigen fabrieken bedienen, waarbij kennis en vakmanschap worden uitgewisseld.”

Lees ook: 2021 goed jaar voor ABZ Diervoeding en De Samenwerking
Lees ook: DVW levert eerste pluimveevoer met dierlijk eiwit af

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.